Newsflash

LG gaat volgende week Android 5.0 Lollipop uitrollen naar hun G3-toestellen. Om te beginnen in Polen, maar al vrij snel daarna ook in andere landen en regio’s waaronder de Benelux.

Facebook is met interessante informatie gekomen. Zo kan de gemiddelde gebruiker per dag maar liefst 1.500 specifieke nieuws-feeds bekijken, terwijl er in de praktijk maar rond de 100 wordt voorgeschoteld. Hier gaat het bedrijf nu wat aan doen. Het systeem wordt zo aangepast dat de gebruiker nu standaard meer informatie te zien krijgt. Bovendien is het nu zelf mogelijk om newsfeeds te configureren.

Hetzelfde Facebook is met informatie gekomen over het gebruik van de standalone versie van Facebook Messenger. Sinds de komst van de app – eind september 2014 – is het aantal dagelijks actieve gebruikers met 39% gestegen naar 703 miljoen. Mark Zuckerberg meldde ook dat Facebook denkt dat gebruikers op termijn meer hebben aan een aparte instant messenging app, omdat die precies doet wat gebruikers verwachten.

Motorola heeft twee nieuwe modellen uitgebracht van hun ronde Moto 360 smartwatch. Een lichte en donkere roestvrijstalen uitvoering.

Motorola meldt ook dat het binnenkort ook met een goudkleurige uitvoering komt.

Nokia HERE is een van de eerste apps, die een nieuwe versie speciaal voor Android 5.0 Lollipop krijgt. HERE for Android – een gratis navigatie-app waarmee bijvoorbeeld ook kaarten lokaal kunnen worden opgeslagen -  is nu al meer dan 1 miljoen keer gedownload en daarmee al aardig populair. Te krijgen voor Samsung Galaxy bezitters via de speciale app-store of direct via Nokia.

Het was al langer bekend dat Xiaomi opzoek is naar geld om de expansie buiten China te financieren. Nu is bekend geworden hoeveel het bedrijf eigenlijk zoekt. Bronnen melden dat Xiaomi op het punt staat om een kapitaalinjectie van maar liefst € 1,2 miljard te krijgen.

De modulaire telefoon van Google, project Ara, krijgt concurrentie van Vsenn. Dit bedrijf, opgericht door een oud Nokia medewerker die betrekken was bij Nokia’s Android experiment, wil gebruikers de mogelijkheid geven drie componenten zelf te verwisselen: de camera, accu een processor/geheugen-unit.

Hoe de telefoon eruit komt te zien is nog niet bekend. Bovendien is het ook nog onduidelijk wanneer het eerste toestel te koop zou zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel