Newsflash

BlackBerry komt met een nieuwe versie van BBM. Zo is het nu mogelijk als net als bij Snapchat berichten en beelden te versturen, die automatisch na een van te voren ingestelde tijd gewist worden. Bovendien kunne foto’s nu met een hogere resolutie verstuurd worden. Voorlopig drie maanden gratis. BBM heeft nu wereldwijd 90 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

Instagram gaat betaalde reclame-video’s uitzenden op basis van leeftijd, geslacht en land van de gebruikers. Video’s zullen niet langer zijn dan 15 seconden. Dit kan wel eens negatieve gevolgen hebben voor het aantal Instagram gebruikers.

Samsung is de grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld volgens Counterpoint gevolgd door Microsoft Mobile, het oude Nokia. Dit zijn dus zowel verkocht feature phones als smartphones.

Apple staat op derde plek en LG op nummer vier. Alcatel staat hoog in dit overzicht met in totaal 17,8 miljoen verkochte telefoons.

Google is met een nieuwe Gmail update uitgekomen voor Android 5.0 Lollipop. De nieuwe versie is overigens te gebruiken door alle Android telefoons die draaien op Android 4.0 of hoger.

Het is nu mogelijk op ook niet Gmail-accounts, zoals IMAP, POP3 en Exchange, toe te voegen. De Gmail 5.0 APK is via de site Android Police nu al te downloaden.

In het derde kwartaal is de dominantie van Google Android op de wereldwijde smartphone-markt verder toegenomen. Op 83,6% van alle smartphones is nu Android geïnstalleerd.

Het aandeel van Apple, Microsoft en BlackBerry zakte in dezelfde periode.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel