Newsflash

De maker van Gorilla glass Corning, dat door veel smartphone- en tabletfabrikanten gebruikt wordt, heeft een goed derde kwartaal gehad. De omzet ging van US$ 2,1 miljard in 2013 naar US$ 2,7 miljard in het afgelopen kwartaal. De nettowinst is uitgekomen op US$ 1,01 miljard. Corning levert onder andere aan Samsung en Apple. Vooruitzichten blijven, met het aanstaande faillissement van concurrent GT Advantage, goed.

61% van de omzet  in het derde kwartaal van Facebook is uit mobiele telefoon advertenties gekomen. In totaal was dit vorig kwartaal € 1,53 miljard.

GT Advanced, de maker van saffierglas, heeft verklaard alleen een deal met Apple te hebben gesloten over het terug betalen van hun kapitaalinjectie, omdat het niet de middelen heeft om juridische actie tegen Apple te ondernemen. GT heeft surseance van betaling gekregen, nadat het bedrijf niet in staat was om aan Apple’s hoge kwaliteitseisen te voldoen.

Apple heeft een eigen simkaart in de iPad Air 2 gedaan omdat het bedrijf haar klanten de grootst mogelijke vrijheid willen geven in keuze van een operator. De kans dat Apple ook een eigen simkaart in een iPhone gaat doen, is niet zo groot. Immers de meeste iPhones worden via netwerken verkocht, aldus Apple.

De Amerikaanse concurrent van TomTom Garmin heeft ook vandaag haar kwartaalcijfers bekend gemaakt. De omzet in het derde kwartaal ging omhoog naar US$ 706,3 miljoen (€ 555,3 miljoen). Maar voor het eerst heeft Garmin een nettoverlies geleden van US$ 146,8 miljoen (€ 115,04 miljoen) door een incidentele belastingaanslag.

Volgens een moeilijke analyse van de Amerikaanse onderzoekers Asymco gaat Apple in 2015 meer dan 300 miljoen iDevices (iPhone, iPad en iPod) verkopen. Dat zullen er 90 miljoen meer zijn dan in 2014.

De lancering van de nieuwe Samsung Gear S smartwatch is vertraagd. In Engeland komt het slimme horloge nu in de tweede week van november op de markt. De Gear S werkt op Tizen, heeft WiFi en een ingebouwde simkaart.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel