Newsflash

Volgens Telecompaper zijn er in Nederland nu 8,73 miljoen Nederlanders die WhatsApp op hun smartphone hebben geïnstalleerd. WhatsApp is hiermee verreweg de populairste sociale media applicatie in ons land.

De nieuwe Nexus 9 van Google en gemaakt door HTC wordt in Engeland exclusief door Tech Data Mobile gedistribueerd. De Nexus 9 is de eerste tablet die gaat draaien op Android 5.0 Lollipop. Het is een beest van een tablet met een 8,9” scherm met een resolutie van 2.048 * 1536 en een 64-bit dual-core processor. Vanaf volgende maand te koop bij Tech Data. Of HTC ook in Nederland exclusief met Tech Data gaat samenwerken is nog niet bekend.

De nieuwe, nog niet geïntroduceerde, Samsung Galaxy A7 heeft de bekende GFXbench gehad. Hierdoor zijn er meer details over dit toestel bekend geworden.

Bijna alle specificaties van de A3, A5 en A7 zijn nu bekend. Wanneer Samsung officieel met de toestellen komt, is echter nog niet bekend.

MediaTek heeft weer een nieuwe octo-core 64-bit processor getoond, de MT6753. De kloksnelheid van deze nieuwe CPU wordt 1,7 GHz en kan moeiteloos omgaan met schermen met een resolutie van 1.920 * 1020 en camera’s tot 16 MP. Beschikbaar tweede kwartaal van 2015. Hetzelfde MediaTek heeft overigens aangekondigd dat in het laatste kwartaal van 2014 de omzet gaat dalen met 11% in vergelijking tot vorig jaar. Slecht nieuws voor MediaTek en goed nieuws voor Intel. Intel koopt de laatste maanden marktaandeel en dat lijkt de werken.

Microsoft geeft nieuwe en oude gebruikers van Office 365 onbeperkte cloud opslag. De prijzen waren de laatste tijd al aan het dalen, maar de actie van Microsoft komt toch als een verrassing. Bij Google betaal je nog altijd US$ 120 per jaar voor onbeperkte opslag. Is dit de doodsteek voor Dropbox?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel