Newsflash

Er komen veranderingen in de top van Google. Medeoprichter en CEO Larry Page gaat wat meer naar de achtergrond en Sundar Pichai wordt verantwoordelijk voor Research, Maps, Google+ en advertenties. Page blijft wel nauw betrokken bij onder Nest en Google X.

De verkopen van Apple iTunes beginnen tegen te vallen. Sinds het begin van dit jaar is de omzet uit downloads met 14% gedaald. Overigens is de gehele markt met 12% naar beneden gegaan. Om iTunes nieuw leven in te blazen gaat Apple Beats Music in de software integreren. De omzet in muziekstreaming stijgt namelijk nog wel. Er zijn geruchten dat Apple Beats Music – all you can listen - wil gaan aanbieden voor US$ 5  per maand.

Sony heeft problemen met haar mobiele telefoons en gaat zich voornamelijk richten op high-end modellen. Het lijkt dat het bedrijf hetzelfde gaat doen voor hun tablets. Sony gaat namelijk een mega-tablet lanceren in het eerste kwartaal van 2015. De tablet krijgt een scherm van 12” en wordt hiermee een van de grootste tablets die te koop is. Volgens geruchten komt Apple met de iPad Pro. Ook deze tablet krijgt een 12” scherm.

América Movil heeft haar belang in KPN verder teruggebracht. De Mexicaanse telecomgigant hebben nu een belang van 21,4%. Overigens heeft de operator gemeld niet geïnteresseerd te zijn in T-Mobile US.

De Amerikaanse beurs Nasdaq heeft bijzonder positief gereageerd op de cijfers van Ingram Micro. Gisteren sloot het aandeel maar liefst 6,51% hoger op US$ 26,49.

Vooral Ingrams Mobility divisie heeft het goed gedaan.

Samsungs enige Android Wear smartwatch, de Gear Live, krijgt een update naar Wear 4.4W2. Hiermee kun je vanaf het horloge muziek afspelen, een bluetooth headset pairen en GPS gebruiken.

Nest, sinds kort onderdeel van Google, heeft voor een onbekend bedrag Revolv gekocht. Ook Revolv is actief in de connected home-automation-markt. Nest is vooral geïnteresseerd in het ontwikkelingsplatform van Revolv.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel