Newsflash

Een advocaat van GT Advanced Technology - de saffierglasfabrikant die begin oktober haar faillissement aanvroeg na problemen met Apple – heeft de Amerikaanse rechtbank verteld dat hij bijna een deal met Apple heeft gesloten. Na een akkoord is GT verlost van de geheimhoudingsclausule en kan het eindelijk naar buiten komen wat nu precies de problemen met Apple waren.

In Engeland is men bezorgd over Apple Pay. Een analist meent waarom maakt Apple Pay gebruik van een vingerafdruk, die iedereen overal achterlaat en niet veranderd kan worden. Proeven hebben uitgewezen dat met een kopie vingerafdruk op een ‘rubberen duim’ het systeem eenvoudig te misleiden is.

Wij hebben het al eerder gemeld. Nokia verdwijnt als merknaam voor mobiele telefoons. Microsoft noemt hun smartphones vanaf nu Lumia en op korte termijn wordt dat Microsoft Lumia. 90% van alle Windows Phones zijn overigens Lumia’s. Wij zijn benieuwd welk logo op de telefoons gaat komen.

Eerder was de gratis nieuwe Nokia Here navigatie-app alleen nog beschikbaar voor Samsung Galaxy smartphone. Vanaf vandaag is de app voor alle Android smartphones beschikbaar, die draaien op Android 4.1 of hoger. Niet via de Google Playstore overigens. Nee, alleen te downloaden via de site van Nokia zelf. Telebeeld heeft de app kort getest. Eerste indruk is redelijk positief. App is een beetje basic, maar de mogelijkheid om kaarten te downloaden naar het externe geheugen van de telefoon is bijzonder praktisch.

Archos komt na Samsung, Oculus en Carl-Zeiss ook met een eigen Virtual Reality bril. Maar dan een super goedkope van slecht € 29,95. Je hebt wel een smartphone nodig met een 5”scherm, een quad-core processor en gyroscoop en accelorometer. In november te koop. Volgens Archos geeft de bril je de ultieme 3D-belevenis.

Google is met een update van Android Wear gekomen, die een smartwatches minder afhankelijk van de smartphone maken. Zo is het nu mogelijk om muziek af te spelen direct op je smartwatch en ondersteunt Wear nu ook GPS. Helaas kun je nog geen headset aan je smartwatch koppelen en is er nog geen horloge te koop dat en GPS ondersteunt en op Android Wear draait. Een update voor de toekomst zullen wij maar zeggen dan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel