Newsflash

John Chen, de CEO van BlackBerry, is erg blij dat zijn bedrijf voorraadproblemen heeft. Volgens Chen heeft BlackBerry de vraag naar hun nieuwe Passport smartphones conservatief ingeschat. Nu lijkt de vraag veel groter te zijn dan het aanbod. Eerder kwam Chen met het bericht dat er al 200.000 Passport telefoons verkocht waren. Wellicht veel voor BlackBerry, maar helemaal niets natuurlijk als met de aantallen van de iPhone 6 en 6 Plus, de flash verkopen van Xiaomi of de Samsung Galaxy S5. En ook altijd goed om te weten als je eigen CEO zoveel vertrouwen in een product heeft.

Sony gaat verder met het herstructureren van het bedrijf. Eerder had het al besloten afstand te nemen van haar computerafdeling. Nu gaat Sony nog meer aandacht geven aan hun films, muziek en spelletjesafdelingen en chips voor camera’s.

Samsung heeft een technologie ontwikkeld waarmee de capaciteit van NAND flash geheugen kan worden verdubbeld. En dat is echt een doorbraak.

Facebook heeft nu een grotere market cap (het aantal uitstaande aandelen vermenigvuldigd met de aandelenkoers) dan IBM. Na Apple, Google, Microsoft en Alibaba staat Facebook nu op de vijfde plek. Niet slecht voor een bedrijf dat net tien jaar oud is.

Als je een nieuwe Apple 4G iPad Air 2 of iPad Min 3 hebt dan hoef je hier geen simkaart meer in te doen.

Apple heeft een zogenaamde eigen ‘sim feature’ ingebouwd die ervoor zorgt dat een gebruiker naadloos van de ene naar de andere provider kan overschakelen. Voorlopig alleen beschikbaar in Amerika en Engeland.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel