Newsflash

Qualcomm heeft voor € 1,98 miljard de Britste chipfabrikant CSR overgenomen. CSR is vooral actief in de ‘Internet of Things-markt en is bijzonder goed in het verbinden van ‘machines’. En juist in deze technologie is Qualcomm erg geïnteresseerd.

Ook Gartner meldt dat de komende jaren de wereldwijde tablet verkopen gaan stagneren. Vooral de Apple iPad en Microsoft tablets hebben het zwaar terwijl Google Android het relatief goed blijft doen. In 2014 worden er 314 miljoen Android tablets verkocht, 168 miljoen iPads en 142 miljoen met Windows.

Apple en Facebook bieden vrouwelijke werknemers de mogelijkheid om hun eitjes te laten invriezen. Hiermee kunnen vrouwen langer bij Facebook blijven doorwerken en op een later tijdstip alsnog zwanger worden. De kans op succes is door een vruchtbaarheidsbehandeling groter. Facebook betaalt hier rond de € 16,750 per behandeling voor.

De Engelse smartphonefabrikant Kazam komt midden november met de dunste smartphone van Europa. De nieuwe Tornado 348 wordt slechts 5,15 mm dik (of liever dun) en krijgt een octo-core 1,7 GHz processor met 1 GB werkgeheugen. Vooral spectaculair is dat deze telefoon zo dun is.

Apple’s iTunes heeft per ongeluk de gegevens van twee nieuwe iPads online gezet. In iBooks verschenen ineens de handleidingen van een nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3. De officiële introductie is eigenlijk pas morgen, maar nu liggen alle gegevens al op straat. Beide tablets krijgen een vingerafdrukscanner, de snelle A8-processor en iOS 8.1

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel