Newsflash

Het hoofd van Microsoft’s Windows afdeling Steven Sinofsky is plotseling opgestapt. Volgens geruchten zou het niet gaan om tegenvallende verkopen van de Surface tablet maar klikt het niet meer met Steve Ballmer, de CEO van Microsoft.: ‘There was (Sinofsky’s) way or no other way’.

 In Amerika krijgt de Google Nexus smartphone een Android software update naar 4.2. Het lijkt dat ook de Nexus tablet een upgrade krijgt. Veel verschil met de oude versie Android is er niet. Photo Sphere, een standaard applicatie waarmee je met je telefoon of tablet panoramische foto’s kan maken wordt toegevoegd.

Verder nieuws van Google. In Engeland is de Nexus 4 8 Gb binnen 15 minuten uitverkocht in Google Play. Het toestel is alleen via Google zelf te kopen. Geen wonder want deze nieuwe Android smartphone kost nog geen € 230.

Het lijkt dat LG de Nexus 4 niet in Nederland gaat verkopen. Volgens LG verkoopt het toestel zo goed dat er gewoonweg niet voldoende toestellen gemaakt kunnen worden. Eerder was LG nog wel van plan deze succesvolle smartphone ook in ons land uit te brengen. LG is langzaam maar zeker weer op de weg terug en dat is goed nieuws.

HTC heeft samen met Verizon in Amerika de HTC Droid DNA geïntroduceerd. Het toestel heeft machtige specificaties: een 5 inch scherm, quad-core 1,5 GHz processor, 2 Gb intern geheugen en 4G/LTE ondersteuning. Of dit toestel ook in Nederland op de markt komt is nog niet bekend. Het toestel is samen met een abonnement te koop voor US$ 200.

Het eens zo populaire ‘pingen’ krijgt een facelift van BlackBerry. BBM 7 zoals het officieel heet ondersteunt naast het sturen van berichtjes ook video bellen. Maar dan alleen via WiFi. Voorlopig nog in Beta en alleen voor BB 6 en hoger.

 

 

Microsoft staat onder druk over het externe geheugen van hun nieuwe tablet de Surface. Er zijn twee varianten op de markt: 32 Gb en 64 Gb. Echter wat Microsoft vergat te vertellen is dat het besturingssysteem en de geïnstalleerde apps  al ruim 16 Gb gebruiken Dus geen 32 Gb maar slechts 16 Gb en 48 Gb in plaats van 64 Gb. Het zou ons niet verbazen als Microsoft hierover ‘gesued’ gaat worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel