Newsflash

Het kan zo maar zijn dat Microsoft gaat stoppen met hun Surface tablets. Bronnen in China melden dat de verkopen van de Surface 3 Pro zo tegenvallen, dat Microsoft tot dit besluit is gekomen. Eerder schreef het bedrijf al bijna € 1,2 miljard af op oude eerste en tweede generatie Surface tablets.

De verkopen van smartphones van Xiaomi zijn in het derde kwartaal uitgekomen op ruim 18 miljoen stuks. Dat is een groei van 20% in vergelijking tot een kwartaal eerder toen er nog 15 miljoen smartphones verkocht werden. Het is hiermee Samsung in China voorbijgegaan. Dit is ook goed nieuws voor Qualcomm. Xiaomi gebruikt exclusief hun Snapdragon processoren en dat levert per jaar ruim € 2,3 miljard op.

Kinderen in leeftijdscategorie van 6 – 9 jaar gebruiken een tablet vaker dan kinderen tussen de 10 en 17 jaar, aldus onderzoek van eMarketer in Amerika.

Echter 94% van alle kinderen tussen de 13 en 17 jaar gebruikt een smartphone, terwijl 84% er ook een heeft.

Sprint gaat in Amerika haar laatste WiMAX netwerk sluiten. WiMAX is een soort 4G avant la lettre dat nooit echt is aangeslagen. Sprint klanten kunnen, als hun telefoon dit ondersteunt, overstappen op 4G.

Samsung heeft de introductie van de Galaxy Note 4 uitgesteld. In Engeland komt de Note 4 pas op 17 oktober op de markt. Samsungs doel is om binnen zeven maanden 15 miljoen van deze smartphones te verkopen. Voorlopig hebben wij nog geen bericht ontvangen dat de verkoop ook in ons land is uitgesteld.

De specificaties van de nieuwe Google Nexus 6 zijn bekend.  Het toestel dat gemaakt wordt door Motorola en de codenaam Shamu heeft, krijgt beestachtige specificaties.

Het 5,9” scherm heeft een resolutie van 2560 * 1440, de processor is een 2,65 GHz Qualcomm Snapdragon met 3 GB werkgeheugen en draait op Android 5.0 (L).

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel