Newsflash

HP gebruikt de splitsing van het bedrijf om nog meer mensen te ontslaan. De laatste wereldwijde ontslagronde begon met de aankondiging dat HP 34.000 werknemers de laan uitging sturen. Dit is in mei verhoogd naar 50.000 en nu opnieuw naar ruim 55.000. Vorig jaar had HP nog 371.000 medewerkers waarvan er nu al 36.000 geen baan meer bij het bedrijf hebben.

Er zijn foto’s gelekt van een gouden BlackBerry Passport. Eigenlijk is alleen de rand van goud.

BlackBerry heeft al een dure Porsche design-smartphone uitgebracht. Wij zijn benieuwd wanneer de gouden variant op de markt gaat komen.

LG gaat haar eerste ronde smartwatch, de LG Watch R, vanaf 14 oktober in Zuid-Korea verkopen.

Wanneer de Watch R met Android Wear naar Nederland komt is nog niet bekend gemaakt door LG.

Op 1 november gaat Nokia haar laatste fabriek waar mobiele telefoons worden geassembleerd voor Microsoft sluiten. Al maanden ligt Nokia overhoop met de Indiase belastingdienst en hierdoor werd de deal met Microsoft bijna afgeblazen. Nu werkt Nokia nog voor Microsoft maar vanaf 1 november zullen zij geen nieuwe orders meer ontvangen en gaat de fabriek dicht. Er zullen rond de 7.000 arbeidsplaatsen verloren gaan.

Het kan zo maar eens zijn dat de nieuwe Apple iPad Pro, met een 12,9” scherm, zowel op iOS als op MAC OS gaat draaien. Tenminste dit melden bronnen in China. De iPad Pro wordt overigens pas in 2015 geïntroduceerd.

Uit hetzelfde China komen berichten dat de Apple iPhone 6 Plus het relatief veel beter doet dan de iPhone 6 en dat Apple productiecapaciteit aan het overhevelen is.  Concreet zouden er tussen de 3 – 4 miljoen minder iPhone 6 toestellen verkocht worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel