Newsflash

Ook HP gaat het bedrijf in tweeën te splitsen. De hardware-kant, printers, PCs en tablets, wordt een aparte onderneming die naar de beurs gaat en gaat HP Inc.heten De rest – software en services – gaat verder onder de naam Hewlett-Packard Enterprise. Het aandeel HP staat na dit nieuws met 5% fors hoger.

De BlackBerry Passport lijkt aardig te verkopen. Eerder kwam het bericht dat er in mum van tijd 200.000 stuks verkocht waren en was uitverkocht. Afgelopen vrijdag was er even weer wat voorraad maar al snel was die ook weer op.

BlackBerry moet snel iets aan hun supply management gaan doen. Dit was toch al nooit hun sterkste punt. Het zou zonde zijn als men later sprak over de Passport als het vreemd gevormde toestel dat nergens te koop was.

Wel heeft BlackBerry met een tegenvaller in de UK te maken. Daar gaan alleen Vodafone en Carphone Warehouse de toestellen verkopen. Andere retailers en netwerken zijn nu niet geïnteresseerd.

Het kan zo maar zijn dat Ingram Micro weer een oude bekende van stal gaat halen. Jarenlang was Ingram’s Showcase het dealerevent in Nederland. Wij hebben berichten gehoord dat IM de Showcase weer aan het afstoffen is.

Samsung gaat fors investeren in een nieuwe chip-fabriek in Zuid-Korea. De komende jaren wordt er gebouwd om de fabriek in 2017 klaar te hebben. Samsung investeert minimaal een bedrag van € 11,75 miljard.

De leverancier van het saffierglas aan Apple voor onder andere de camera en home-knop (met vingerafdruksensor) is failliet gegaan. Het is niet bekend of hiermee de productie van iPhones in gevaar komt. Saffierglas gaat ook gebruikt worden voor de Apple Watch. Of de introductie nu moet worden uitgesteld is ook nog onbekend.

De Gear VR, Samsungs nieuwste Virtual Reality gadget, komt rond 1 december op de markt en gaat rond de € 150 kosten. Voorlopig werkt de VR alleen nog met de nieuwe Samsung Galaxy Note 4.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel