Newsflash

TomTom heeft het maar druk. Na eerder het verlengen van hun contract met Toyota en een nieuwe overeenkomst met Volkswagen over het leveren van digitale kaarten voor zelfrijdende auto’s, heeft het bedrijf nu een contract gesloten met Daimler. TomTom gaat de navigatie leveren voor de Smart Cars van Daimler.

Apple gaat de nieuwe iPad Air en Mini op 16 oktober introduceren. Beide nieuwe tablets krijgen een A8 processor en worden voorzien van een vingerafdrukscanner. De grotere iPad Pro – met een 12,9’ scherm – komt pas begin 2015.

Intel is serieus met het leveren van processoren voor tablets. Zo gaat Intel de nieuwe CPU leveren aan Tesco voor hun Hudl 2 tablet. Van het eerste model zijn er in twaalf maanden meer dan 750.000 stuks van verkocht. De Hudl 2 krijgt een 8,3” scherm  met een resolutie van 1920 * 1080 en gaat draaien op een Intel Atom quad-core processor. De tablet krijgt een 5 MP camera en een 1,2 MP webcam en krijgt Android 4.4. Natuurlijk wordt de Hudl door Tesco voorzien van hun eigen apps. In Engeland te koop voor € 165.

Komt Google met een WhatsApp alternatief? Bronnen melden dat Google in 2015 met zo’n instant messenger applicatie komt en deze eerst gaan testen in India. Voor de app heb je geen Google ID nodig en wordt helemaal gratis. WhatsApp heeft nu wereldwijd meer dan 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Foutje, bedankt. De Brits B2C reseller Misco – ook actief in Nederland – bood vorige week een 10” tablet aan voor € 10,71 inclusief vervoer. Vandaag kwam de melding dat Misco alle orders cancelled en het aankoopbedrag terugstort.

Volgens onbevestigde berichten waren er inmiddels ruim 26.000 tablets verkocht. Hoezo prijselasticiteit?

70% van alle wereldwijd verkochte tablets hebben een scherm van 7”. Tablet verkopen staan echter zwaar onder druk en analisten denken dat de markt volgend jaar met rond de 2% gaat dalen. In Nederland is de daling nog veel groter en komt minimaal rond de 12% uit.

Er zijn meer details gelekt van de nieuwe HTC one (M8) Eye of de HTC Desire Eye. De Eye krijgt twee 13 MP camera’s en wordt de perfecte selfie-smartphone. Daarnaast krijgt het toestel een 2,3 GHz processor, 2 GB werkgeheugen en een 2.400 mAh accu. Op 8 oktober wordt dit toestel waarschijnlijk in New York voor het eerst getoond.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel