Newsflash

Apple betaalt de Zwitserse spoorwegen SBB bijna € 17 voor het in licentie nemen van hun iconisch spoorweg klok. Het ontwerp stamt uit 1944.

In Engeland zijn afgelopen weekend Nokia’s nieuwe Windows 8 Phone toestellen op de markt gekomen. De Lumia 920 en 820 worden voor respectievelijke £ 129 plus abonnement van £ 36 per maand en £ 36 per maand zonder een extra betaling. Voorlopig nog exclusief op het netwerk van EE, de joint-venture van Orange en T-Mobile, die als eerste LTE in de UK aanbiedt.

Microsoft’s nieuwe tablet Surface is volgens het bedrijf nog geen doorslaand succes. Vooral het feit dat er nog bijna geen apps te krijgen zijn weerhoudt consumenten massaal toe te slaan en over te stappen. Apps voor Windows 8 phone draaien bijvoorbeeld weer niet op de Surface dat Windows 8 RT gebruikt.

De nieuwe Samsung ATIV S, de eerste Windows 8 Phone van de Koreanen, duikt op bij Verizon in Amerika. Het lijkt te gaan op een toestel dat Verizon ‘branded’ is. Volgens de verwachting is het al in december beschikbaar. Samsung zet hoog in op ATIV toestellen. Ook in Nederland zullen er zowel smartphones als tablets onder deze naam op de markt komen.

Volgens de Chinese krant Commercial Times bereidt gaat Apple in december al een proefproductie starten van de nieuwe iPhone 5S. Het gaat in eerste instantie op een productie van tussen de 50 K en 100 K toestellen. Exacte specificaties zijn nog niet bekend op dit moment.

RIM wil meer spelletjes op hun nieuwe BB 10 software. Daarom looft het bedrijf een extra beloning uit voor een ieder die games porteert op het nieuwe OS. Vanaf 16 november heb je 36 uur om je software aan te bieden. Voor iedere succesvolle game krijg je US$ 100. Bij 3 of meer krijg je een PlayBook gratis en bij 5 of meer zelfs een gratis development toestel.

Samsung heeft haar prijzen voor Apple’s iPhone en iPad procesoren met 20% verhoogd. Naar verluid is Apple hier schoorvoeten mee akkoord gegaan omdat er op dit moment nog geen alternatief is. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. is de beoogde opvolger van Samsung maar is pas klaar voor massa-productie na de zomer in 2013.

ZTE komt uit met een nieuwe smartphone de Nubia Z5. Naast een 5 inch scherm beschikt het toestel over een 13 MP camera en wellicht een quad-core processor. De telefoon is in Italië ontworpen en komt in december in Azië op de markt. Prijzen en verdere specificaties volgen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel