Newsflash

Microsoft kondigt opvolger Windows 8 aan. Nee het wordt niet Windows 9 – dat getal wordt overgeslagen – maar gewoons Windows 10. In principe komt er aan versie die gaat draaien op PC, tablet en smartphone. Maar natuurlijk is de gebruikersinterface per apparaat verschillend. Microsoft legt veel nadruk op de zakelijke gebruiker. Wordt midden 2015 gelanceerd.

HTC komt in het vierde kwartaal met de nieuwe M8 Life op de markt. Dit toestel krijgt een 5,5” scherm met een 2K resolutie, een 2,7 GHz Qualcomm Snapdragon 805 processor, super camera met 18 MP en 3.000 mAh accu. Met recht een vlagschip. Daarnaast komt HTC met een zogenaamde selfie-smartphone Eye genaamd. Over dit toestel is nog niet zo heel veel bekend behalve dat het een 5,2” scherm krijgt en een 13 MP camera.

Geruchten uit China melden dat Qanta in januari gaat starten met de productie van de Apple Watch en dat de eerste modellen rond Valentijnsdag in de winkels moeten liggen. De producent is op dit moment bezig 40.000 mensen aan te nemen om dit klusje te klaren.

LG heeft een nieuwe tablet in Taiwan geïntroduceerd de LG G tablet 8.0 LTE. De tablet heeft een 1,2 GHz processor, 1 GB werkgeheugen, 16 GB opslag aan boord, 8” scherm, 5 MP camera en een 4.200 mAh accu. Naast Wifi heeft de tablet ook 4G connectiviteit. In Azië gebruiken steeds meer mensen hun tablet om ook mee te bellen.

De Apple Watch werkt bijzonder nauw samen met de iPhone. Zo worden apps geïnstalleerd vanaf de iPhone. En beetje zoals iPod werken met de iTunes applicatie. Ook heeft het horloge de rekenkracht nodig van de telefoon bij zware applicaties.

De razend populaire illegale Netflix concurrent Popcorn Time is nu ook beschikbaar voor iOS. Het is dus mogelijk om nu ook op de iPhone en iPad de laatste video’s inclusief Nederlandse ondertiteling te streamen. Wel moet je toestel een jailbreak hebben.

Weer een record – in aantallen - van Xiaomi in India. Dit keer werden er 60.000 stuks van de Redmi 1S in 13,9 seconde verkocht. 4.317 toestellen per seconden. Het record per seconden ligt nog steeds op 9.302 stuks bij de vorige ‘flash sale’.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel