Newsflash

Microsoft en Samsung zijn aan het overleggen over hoe zij hun patentenconflict in de minne kunnen oplossen en hun samenwerking kunnen verstevigen. Samsung had een patentenovereenkomst met Nokia – uitruil om niet – en claimt dat dit nu ook geldt voor hun bestaande Microsoft contracten. Voor Samsung is Microsoft met Windows (Phone) het enige Android alternatief.

Nokia blijft hun HERE kaartapplicatie in licentie aan Microsoft geven. Sterker nog met de verkoop van Nokia’s mobiele telefoon is het contract zelfs met vier jaar verlengd. Wel gaat Nokia HERE ook uitbrengen voor Android – voorlopig alleen Samsung Galaxy toestellen – en iOS.

Intel gaat investeren in de Chinese chipproduct Spreadtrum. Voor US$ 1,2 miljard (€ 941 miljoen) krijgt Intel een belang van 20% in het bedrijf. Samen gaan ze processoren ontwikkelen voor smartphones, die al volgend jaar zomer op de markt gaan komen.

Het lijkt dat Apple vanaf 10 oktober de iPhone 6 en 6 Plus in China gaat verkopen. China is de grootste mobiele telefoonmarkt ter wereld. Vooral van de 6 wordt veel verwacht omdat netwerken vooral dit toestel gaan subsidiëren. De overheid heeft de subsidie voor high-end toestellen aan banden gelegd.

RadioShack , een grote elektronica-retailer, in Amerika had vorig week bijna haar faillissement aangevraagd. Op het allerlaatste moment heeft een van de grootste aandeelhouders, Standard General, extra kapitaal in het bedrijf gepompt. Voorlopig gered maar voor hoelang?

In Taiwan mogen ambtenaren geen Xiaomi smartphone meer voor hun werk gebruiken. Dit omdat de overheid vreest dat er via de telefoon gevoelige informatie naar China lekt. Taiwan en China hebben nogal altijd een gespannen relatie.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel