Newsflash

De nieuwe BlackBerry Passport gaat US$ 599 (€ 466) los kosten. Dat is maar € 39 goedkoper dan de nieuwe iPhone 6. De Passport krijgt vierkant 4,5” scherm met een resolutie van 1440 * 1440 en natuurlijk een fysiek toetsenbord dat ook dienst doet als trackpad. In het verleden is bewezen dat nieuwe form-factors het bijna nooit goed doen.

Apple gaat Beats Music waarschijnlijk integreren in iTunes. Eerder waren er berichten dat Apple helemaal met de muziekstreamingservice ging stoppen maar dit wordt door Apple ontkent.

Het lijkt dat de Chinese fabrikant Vivo de eerste is die een smartphone op de markt gaat brengen met de nieuwe supersnelle 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 processor.

De 810 is een energiearme octo-core CPU.

De Samsung aandelen staan zwaar onder druk. Dit op rapporten van analisten die denken dat de winst van Samsung in het lopende kwartaal wel eens zwaar zouden kunnen tegenvallen. Natuurlijk speelt de nieuwe Apple iPhone 6 en 6 Plus hierbij een rol, maar ook toenemende concurrentie van lokale merken in bijvoorbeeld India, China en Frankrijk.

Vandaag sloot het aandeel 2,27% lager op dit bericht.

Na Samsung, Apple en Huawei heeft ook LG een eigen processor ontwikkeld. Waarschijnlijk gaat LG deze nieuwe CPU nog dit jaar gebruiken in een nieuwe G smartphone.

Komende vrijdag gaat de Apple iPhone 6 en 6 Plus in nog eens twintig landen, waaronder Nederland, in de verkoop. China zit nog niet bij deze landen, hoewel vandaag het bericht kwam dat Apple bijna alle licenties rond heeft. De verkoop kan dan ook daar starten. Tot die tijd moet de Chinezen het doen met gesmokkelde iPhones voor exorbitant hoge prijzen. Een iPhone 6 Plus 16 GB wordt verkocht voor US$ 2.550 (€ 1.985) terwijl de 128 GB variant zelfs US$ 3.250 (€ 2.530) moet opleveren. Maar niet lang meer.

In een ultieme poging om tegenwicht te geven aan de succesvolle lancering van de Apple iPhone 6 en 6 Plus vervroegd concurrent Samsung de verkoop van haar nieuwe topmodel de Galaxy Note 4. Het toestel komt in Korea op 26 september op de markt en in de rest van wereld midden oktober. Samsung wil 15 miljoen Note 4 smartphones verkopen binnen 30 dagen na start verkoop.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel