Newsflash

Google weer terug bij af. De eerste Nexus werd ooit door HTC gemaakt. Binnenkort komt Google met een nieuwe 9” Nexus tablet die wederom door HTC geproduceerd gaat worden. Eerder werkte Google al samen met LG en Motorola bij het ontwikkelen en assembleren van Nexus toestellen.

Langzaam maar zeker wordt de nalatenschap van Phones 4U in Engeland verdeeld. Dixons Carphone Warehouse nam eerder al het personeel over van de shop-in-shop winkels. Vodafone koopt 140 winkels en neemt 900 medewerkers over en EE koopt 58 windels waar 359 banen worden gespaard.

Rod Millar, Sr. VP bij Tech Data Mobile en verantwoordelijke voor Tech Data’s Europese telecomdivisie, heeft ontslag genomen. Er zijn verder geen details gegeven maar wellicht heeft aankomende faillissement van Phone 4U in de UK en het hieruit voortkomende enorme verlies voor Tech Data er iets mee te maken.

LG heeft de Wine Smart officieel aangekondigd. Vanaf 26 september is dit clamshell-toestel te koop in Zuid-Korea. Het toestel gaat draaien op Android 4.4 KitKat en gaat zich vooral richten op de grote seniorenmarkt in het land. De Wine Smart gaat niet buiten Korea verkocht worden.

Amazon is vast van plan om nog deze maand te beginnen met de eerste verkopen via hun nieuwe Nederlandse website. Voorlopig alleen nog met eboeken maar snel daarna ook met andere producten. Bol.com en Coolblue moeten gewaarschuwd zijn: er komt een machtige concurrent bij.

De Apple Watch krijgt 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte, althans volgens de laatste geruchten over deze nieuwe smartwatch. De komende weken zullen er wel meer van dit soort berichten naar buitenkomen.

In Amerika is de gemiddelde Facebook-gebruiker dagelijks 39 minuten op de Facebook site of app. In 2013 was dit nog gemiddeld 38 minuten en in 2012 35. 33,3% van alle sociale-media webtijd gaat naar Facebook. In 2011 was dit nog 40%. Maar nog altijd imposante cijfers voor Facebook.

In Nederland is Samsung alweer gestopt met het inruilen van smartphone. Aan de andere kant van de oceaan nog niet. Daar geeft Samsung je voor iedere werkende smartphone US$ 200 (€ 156) terug als je nu online een nieuwe Samsung Galaxy Note 4 besteld.

Wij blijven het herhalen: inruilen loont altijd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel