Newsflash

Horlogemaker Fossil gaat samenwerken met Intel. Op korte termijn wil Fossil met een smartwatch op de markt komen die draait op Google Android Wear en een Intel processor. Alle andere fabrikanten gebruiken een Qualcomm of Texas Instruments CPU. Fossil kan wel eens met een verrassend ontwerp komen.

In november komt Samsung met haar eerste smartphone dat draait op haar eigen besturingssysteem Tizen. Voorlopig komen de toestellen alleen in India op de markt. Met Tizen wil Samsung minder afhankelijk van Google worden.

Ook Sony komt met een Glass. SmartEyeglass is helaas nog lelijker dan Google Glass dus per definitie wordt dit geen succes. Sony Glass kun je vergelijken met een smartwatch en werkt dus alleen indien verbonden met een smartphone.

Ook Samsung gaat contactloos betalen ondersteunen. Samen met PayPal is Samsung bezig met de ontwikkeling van een nieuwe smartwatch waarmee ook betaald kan worden. De identificatie zou gebeuren via een ingebouwde vingerafdrukscanner.

Onderzoek in China wijst uit dat een werknemer bij Foxconn die Apple iPhones assembleert  gemiddeld US$ 17 (€ 13,20) per dag verdient. Vergelijk dat eens met de bruto marge van Apple op zo’n toestel.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel