Newsflash

Dell heeft de Venue 8 7480 getoond. Een beest van een tablet. Het heeft een Intel quad-core 2,3 GHz processor met 2 GB werkgeheugen en een 8,4” OLED scherm met een resolutie van 2560 * 1600. Deze Dell heeft drie camera’s aan boord. Hiermee kun je afmetingen berekening van objecten in een foto. De belangrijkste camera is 8 MP. Waarschijnlijk is dit met 6,4 mm de dunste tablet ooit. En waarschijnlijk ook een van de duurste.

De nieuwe LG G Flex 2 – de opvolger van de LG Flex hun enige toestel met een gebogen scherm – kirjgt een kleiner scherm dan de Flex 1. Waarschijnlijk een 5,5” scherm in plaats van de 6” van haar voorganger. Wel wordt de resolutie verhoogt naar 1920 * 10809. Deze nieuwe telefoon komt pas in 2015 op de markt.

In China is een medewerker van Foxconn gearresteerd voor het lekken en stelen van zes Apple iPhone 6 achterkanten. Hij heeft deze onderdelen, nog voordat de iPhone officieel werd aangekondigd, voor rond de € 100 per stuk verkocht aan een lokale winkelier.

Volgens MediaTek – een processorfabrikant uit Taiwan – worden er dit jaar nog tussen de 1,5 en 2 miljoen Google Android One smartphones in India verkocht. Alle smartphones die door onder dit speciale Android project op de markt komen hebben een MediaTek CPU.

Apple is begonnen met de uitrol van iOS 8. Wel even geduld hebben want je moet achter aan de rij aansluiten. Daarnaast is het verstandig om eerst een back up te maken en minimaal nog 2 GB extern geheugen vrij te hebben. Ars Technica heeft onderzocht hoe snel iOS 8 in vergelijking met iOS 7.1 draait op een verouderde iPhone 4S.

Het lijkt dat de hardware van de 4S eigenlijk niet geschikt is voor iOS 8. Advies: niet upgraden.

Helaas, helaas, helaas. De Apple iPhone 6 en 6 Plus krijgen allebei slechts 1 GB werkgeheugen. In principe bepaalt de hoeveelheid beschikbare werkgeheugen in grote mate de snelheid van het toestel. Gelukkig heeft iOS veel minder geheugen nodig dan Android dus merkt de gebruiker waarschijnlijk niet dat het werkgeheugen van de iPhone niet is uitgebreid.

Nog geen twee maanden geleden kwam Microsoft met het bericht dat het ruim 18.000 werknemers ging ontslaan, vooral bij het net overgenomen Nokia. Morgen gaat Microsoft aankondigen dat er wellicht nog meer mensen uit moeten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel