Newsflash

Ook BlackBerry kijkt geïnteresseerd naar de laatste ontwikkeling op het gebied van wearables. Maar volgens het bedrijf is de kans dat zij met een BerryWatch komen bijzonder klein. Wel wil de fabrikant op korte termijn BBM uitbrengen voor de Apple Watch en Android Wear horloges.

Eerder kwam het bericht dat HTC definitief was gestopt met de ontwikkeling van een smartwatch. Nu lijkt het dat HTC begin 2015 met een slim horloge komt dat significant beter is dan de andere horloge. Beter uiterlijk en een betere accu. Ook wil het bedrijf een hun interface Sense laten draaien op de smartwatch.

eBay ontkent dat het in overleg is met Google over een mogelijk deelname van Google in hun bedrijf. Het was overigens geen keiharde ontkenning dus wie weet. Het aandeel eBay reageerde positief en sloot 2,3% hoger op dit nieuws.

Het is voor accessoire-fabrikanten moeilijk om op dit moment aan voldoende lightning-connectoren en evenzo belangrijke ‘authentication’-chips voor  Apple iPhones te komen. Foxconn heeft haar hele productie aan Apple moeten verkopen. Apple gebruikt een gedeelte van deze chips en connectoren zelf en de rest gaat naar een klein aantal preferred partners. Welke dat precies zijn is niet bekend. De rest moet wachten. Leverdatum staat op dit moment op januari 2015.

Apple krijgt een fee van 0,015% van alles dat met hun nieuwe Apple Pay gekocht gaat worden. Dat lijkt niet veel. Stel je betaalt met Pay € 100 dan krijgt Apple € 0,15. Wil het cash gaan genereren voor Apple dan moet het systeem wel heel succesvol gaan worden. Analisten hebben berekend dat als Apple het heel goed gaat doen hun omzet met maximaal 0,6% gaat stijgen.

Hetzelfde Apple schijnt € 75 miljoen aan U2 betaald te hebben aan royaties en marketingkosten om hun laatste album gratis aan Apple iTunes gebruikers weg te geven.

In Engeland is Carphone Warehouse begonnen met de verkoop van de nieuwe Samsung Galaxy Alpha. Voor £ 33 (€ 41,40) per maand – contractduur 24 maanden -  krijg je deze smartphone gratis bij O2.

Ook simlock vrij te koop voor € 627.

Er zullen 68,5 miljoen tablets in het derde kwartaal verkocht worden volgens Digitimes Research. Dat is bijna 24% meer dan het vorige kwartaal en een groei van 9% in vergelijking tot hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het dumpen van iPads door Apple, om zo de weg vrij te maken voor nieuwe modellen, groei van Windows tablets en Android tablets met belmogelijk zijn de belangrijkste redenen voor deze groei. Samsung, Lenovo en Asus gaan het meeste profiteren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel