Newsflash

Brightstar 20:20, de grootste Engelse distributeur, gaat wellicht haar grootste Spaanse klant de MVNO Yoigo verliezen. Yoigo staat op het punt overgenomen te worden door of Orange of Jazztel. Jazztel is nog niet actief in de mobiele telefoonwereld, maar wel een grote speler in vastnet. 20:20 doet heel veel voor Yoigo onder ander het winkelbeheer, inkoop, simbeheer en de logistieke dienstverlening.

Intel is blij met haar strategie van het kopen van marktaandeel in de tablet-processoren markt. Als tabletfabrikanten overstappen naar Intel dan worden zij hiervoor ruimhartig beloond. Formeel om de extra kosten die gemaakt zijn over de overgang te compenseren. Intel wil dit jaar 40 miljoen processoren in deze markt verkopen. Volgend jaar staat de smartphone-markt op de hitlist van Intel. Het bedrijf heeft al gemeld dat het niet nog een keer zoveel geld gaat uitgeven om een markt te kopen.

Apple is nog niet helemaal blij met de accu van hun nieuwe smartwatch Watch. Op dit moment moet het horloge iedere dag worden opgeladen en dat is voor Apple niet acceptabel. Wellicht is dit de belangrijkste reden geweest voor het uitstel van de introductie van de Watch.

De groei van het aandeel Google Android 4.4 KitKat groeit gestaag door. In augustus draaide 24,3% van alle actieve Android smartphones de laatste versie.

Jelly Bean is met 53,8% nog altijd veruit de meest gebruikte versie.

Van 12 tot en met 14 november houdt Apple in China een Made-for-iPhone/iPad/iPad accessoires bijeenkomst. Fabrikanten worden dan bijgepraat over iBeacon en HomeKit., in-app aankopen en AirPlay. MFI accessoire-fabrikanten worden door Apple gedwongen om zich aan strikte regels te houden.

Skype concurrent Viper introduceert mobiel video-bellen. Eerder was dit al mogelijk vanaf een desktop nu ook met een iPad of iPhone en Android tablet of smartphone.

BlackBerry heeft de Brits start-up Movirtu overgenomen voor een onbekend bedrag. Movirtu maakt het mogelijk om op een apparaat meerdere nummer te activeren door zogenaamde virtuele simkaarten. Iedere nummer kan apart berekend worden. Handig als een mobieltje zowel zakelijk als privé gebruikt wordt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel