Newsflash

De eerste duo-sim tablets komen binnenkort in Azië op de markt. Er is een trend dat consumenten juist hier ervoor kiezen om hun tablets ook als smartphone te gebruiken. Zo is de ASUS Fonepad al met twee simkaarthouders uitgerust.

Er zijn 15 miljoen mobiele apparaten besmet met malware volgens onderzoekers van Alcatel-Lucent. Dat is 17% meer dan een jaar geleden. Volgens hen is 0,65% van alle mobiele telefoons en tablets besmet. Vooral Android en Windows toestellen zijn populair bij virus-bouwers. iOS en BlackBerry toestellen zijn niet of nauwelijks besmet.

De nieuwe combinatie Dixons Carphone heeft een gemengde start gehad. Door de WK deed Dixons het relatief goed en steeg de omzet met 6% Het oude Carphone Warehouse, onder andere de eigenaar van Phone House in ons land, deed het veel minder. Hun omzet ging met maar liefst 17% naar beneden. Cijfers over de winst zijn nog niet gegeven.

De Amazon Fire smartphone gaat in prijs omlaag. Je krijgt het toestel nu gratis bij een 24 maanden abonnement. En dat is uniek in Amerika waar de subsidies lager zijn dan bij ons. Op Amazons eigen website was de Fire niet te vinden in de top 10 van best verkochte telefoons. Nee, de Fire kwam je pas tegen op plek 20. Tot vandaag. Nu staat de Fire weer fier op één.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel