Newsflash

Eerder deze week bracht Nokia HERE al naar buiten dat het binnenkort met een eigen off-line Android navigatie-app komt, voorlopig alleen voor Samsung Galaxy Smartphones. De app kan via de Galaxy Apps winkel gedownload worden zodra de Samsung Galaxy S smartwatch in de winkels ligt.  Nu komt Nokia HERE ook met een nieuwe iOS versie uit. Ook bij de Apple app kun je kaarten downloaden en daarmee on-board navigeren. Dit is uniek omdat dit tot op dit moment nog niet mogelijk was bij de bestaande iOS navigatieapplicaties.

Beats, tegenwoordig eigendom van Apple, krijgt er een concurrent bij. En niet zo maar een. Een van de oprichters van Beats, Steven Lamar is niet meegegaan naar Apple en heeft een nieuwe bedrijf gestart. Roam heeft vandaag haar eerste producten getoond.

De nieuwe earbuds gaan in de voorverkoop weg voor US$ 300 (€ 228).

Google heeft in Amerika een deal gesloten met de Amerikaanse autoriteiten en heeft hiermee verdere vervolging over ongeoorloofde verkooppraktijken afgekocht. Het bedrijf betaalt een boete wegens illegale in-app verkopen aan kinderen van bijna € 14,5 miljoen.

Weer wordt een toeleverancier van Apple beschuldigd van grove misstanden. In de Chinese fabriek van Catcher Technology, waar onderdelen voor de iPad worden gemaakt, zouden werknemers veel te veel uren draaien en gedwongen worden om zonder bescherming met giftige stoffen te werken. Apple heeft in mei zelf ook misstanden geconstateerd en werkt nu samen met Catcher om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Volgens analisten krijgt de nieuwe Apple iPhone 6 geen saffierglas. Wel lijkt er een zowel een 4,7” als 5,5” 128 GB versie te komen. Ook zou het mogelijk zijn om aan de aan/uit-knop extra functionaliteit te geven en krijgt het toestel een barometer.

De Engelse fabrikant van smartphones, Kazam, komt binnenkort met een entry-level Windows Phone op de markt. De Thunder 340W krijgt een 4” scherm, een 1,2 GHz processor met 512 MB geheugen, 5 MP camera en 4 GB intern geheugen.

Het marktaandeel van Windows Phone is aan een opmars bezig in de UK. Kazam wordt nu de twintigste fabrikant die Windows telefoons verkopen. Overigens wordt deze markt totaal gedomineerd door Nokia (by Microsoft).

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel