Newsflash

Het blijft rommelen bij Samsung in Engeland. Nog geen twee maanden geleden werd de baas van de mobiele telefoonafdeling Simon Stanford ontslagen omdat de verkopen van de Galaxy S5 tegenvielen. Vandaag is bekend geworden dat zijn opvolger Rob Orr ook het veld heeft moeten ruimen. Opnieuw slechte verkopen en naar verluid heeft Samsung heel veel onverkochte voorraad moeten terugnemen. De controle is overgenomen door Samsung Duitsland.

Apple heeft deals gesloten met American Express, VISA en MasterCard over het ondersteunen van Apple’s nieuwe betalingsplatform, dat waarschijnlijk gelijk met de nieuwe iPhone 6 wordt geïntroduceerd. De iPhone 6 wordt uitgerust met een NFC-chip van het Nederlandse bedrijf NXP.

ASUS komt met een nieuwe 7” tablet die nog geen € 75 gaat kosten. De MeMo Pad 7 krijgt zoals veel entry-level tablets een Intel Atom processor met twee camera’s.

Nokia komt waarschijnlijk op de IFA met twee nieuwe Lumia modellen: de 730 en 830. Op de nieuwe website van Nokia by Microsoft staat een teaser die aftelt.

Het is dan ook wel waarschijnlijk dat Nokia’s eerste selfie-smartphone, de Lumia 730, in Berlijn getoond gaat worden.

De Europese Commissie meldt dat zij pas op 3 oktober met een besluit komen over de geplande overname van WhatsApp door Facebook. Dit lijkt een beetje mosterd na de maaltijd. In Amerika is de overname in april al goedgekeurd maar onder strikte voorwaarden. WhatsApp mag klantgegevens niet gebruiken voor advertentiedoeleinden.

Door: Pieter Waasdorp

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel