Newsflash

Eerder kwam Telebeeld met het bericht dat Asus haar smartphone-marktaandeel in Europa wil gaan vergroten. Dit is nodig om haar doel van 8 miljoen stuks dit jaar en zelfs de verkoop van 16 miljoen ZenPhones in 2015 te kunnen verwezenlijken.

Ook Sony komt met een nieuwe smartwatch op de IFA volgende week. De Sony SmartWatch 3 krijgt een 1,68” met een resolutie van 320 * 320 en gaat ook draaien op Android Wear. Het slimme horloge is IP58 gecertificeerd. Ook komt Sony met de SmartBand Talk smartband met een licht gebogen e-ink scherm. Deze smartband richt zich vooral op de gezondheids- en fitnessmarkt.

Het lijkt nu dat de Apple iWatch op 9 september alleen nog maar wordt aangekondigd en dat het horloge pas in 2015 verkocht gaat worden. De verwachting is dat de iWatch rond de US$ 400 (€ 305 ) gaat kosten.

De nieuwe Apple iPhone 6 krijgt een NFC-chip, voor bijvoorbeeld contactloos betalen, van de Nederlandse chipmaker NXP. Dit oude onderdeel van Philips lijkt hiermee een grote slag te hebben geslagen. Eerst de iPhone en dan ook wellicht in de iPads van Apple.

De selfie-stick heeft een nieuw dimensie gekregen: de bluetooth afstandsbediening. Hiermee heb je op afstand controle of de ingebouwde camera-app van een iPhone of Android smartphone. 

Wij zijn meer te weten gekomen hoe de 3G-connectivity van de nieuwe de Samsung Gear S smartwatch gaat werken. Aan de achterkant van het horloge zit een klepje waarin een simkaart kan.

Betekent wel dat je voor de Gear S een nieuw abonnement moet afsluiten of natuurlijk je duo-simkaart.

Nokia HERE,  een gratis navigatie-app die eerder alleen beschikbaar was voor Nokia Windows Phones, komt ook beschikbaar voor Samsung smartphones en smartwatches die werken met Samsungs eigen besturingssysteem Tizen.

Nu dus stand-alone turn-by-turn navigeren op de nieuwe Samsung Gear S.

Door: de nieuwsredactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel