Newsflash

Apple en Samsung hebben afgesproken om elkaar niet meer over patenten te bestrijden. Behalve dan in Amerika, daar gaat de strijd gewoon door. Apple heeft in Amerika geprobeerd om de verkoop van Samsung smartphones te verbieden. Helaas voor Apple ging de rechter hier niet mee akkoord.

De tweede grootste fabrikant van smartphones Karbonn in India gaat zelf hun telefoons produceren in India om zo minder afhankelijk van derden te worden. Karbonn is een grote speler op hun thuismarkt maar probeert ook voet aan de grond in Europa te krijgen.

De Europese distributeur is het Engelse Santok, vooral bekend van hun StK-accessoires. Wij zijn benieuwd wanneer wij de eerste Karbonn toestellen in Nederland kunnen verwachten.

Op de IFA komt Sony met nieuwe waterbestande smartphones. Zo valt op te maken uit hun video-teaser.

Wij zijn benieuwd waar Sony ons mee gaat verrassen.

Xiaomi gaat op 2 september in India de Redmi 1S verkopen. Deze smartphone gaat rond de € 75 kosten. De 1S heeft een 4,7” scherm met een resolutie van 1020 * 720, een quad-core 1,6 GHz processor met 1 GB geheugen, een 8 MP camera en een 2.000 mAh batterij. Er zijn 40.000 stuks te koop.

Wij zijn benieuwd hoe snel dit toestel is uitverkocht.

12% van de Nederlandse internetgebruikers kijkt iedere dag online naar video’s.

Vooral mobiel films kijken op smartphone en tablet stijgt explosief in populariteit.

In Nederland heeft volgens Telecompaper 56% van alle huishoudens een of meer tablets in bezit. Dit jaar stijgt het aantal verkochte tablets voor het eerst overigens niet.

De Nederlandse Skype-concurrent Ringcredible krijgt een kapitaalinjectie van € 1 miljoen van Brooklyn Ventures en PPM Oost. Ringcredible claimt goedkoper te zijn dan Skype en heeft nu zo’n 2,5 miljoen actieve klanten. De investering wordt vooral gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten en hiermee het aantal gebruikers

Ringcredible is beschikbaar voor iOS en Android en niet voor de computer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel