Newsflash

Niet alleen in China maar nu ook in Europa komt er een onderzoek naar de verkooppraktijken van Qualcomm. Dit na een klacht van concurrent Nvidia. Het geschil spits zich vooral toe op de hoge licentie-fees die Qualcomm rekent.

De goedkoopste smartphone op dit moment in een toestel van Intex Technologies dat vanaf vandaag te koop is in India voor US$ 33 (€ 25). De telefoon draait ook op Firefox OS en heeft een Intel 1 GHz processor. Geen top specificaties maar wel goedkoop.

Asus is klaar om de Europese smartphone-markt over te nemen. Om te beginnen in Engeland waar inmiddels contracten zijn gesloten met Currys/PC World, John Lewis en Argos. Vorige maand sloot Asus al een exclusief distributiecontract met Exertis Micro P. Volgend jaar gaat Asus ook in Nederland aan de slag.

Het gaat niet goed met de Amazon Fire. Volgens onderzoek in Amerika zijn er niet meer dan 35.000 Amazon smartphones verkocht.

Chitika baseert haar gegevens op internetgebruik via smartphones. Er zijn in Amerika 175 miljoen mobiele telefoons actief. 0,02% betekent 35.000 toestellen. En dat zijn er bijzonder weinig. Kortom: de Amazon Fire is geflopt.

Huawei gaat tijdens de IFA de Ascend Mate 7 aankondigen. Dit blijkt uit onderstaande video van Huawei waarin het toestel getoond wordt.

Ander nieuws van Huawei. Ook op de IFA komt het bedrijf met de Huawei Ascend P7. Dit wordt een van de eerste smartphones met het zogenaamde saffier-glas. Ook de nieuwe Apple iPhone 6 krijgt dit type glas als extra bescherming voor het scherm.

De P7 krijgt en quad-core 1,7 GHz processor met 2 GB werkgeheugen, 16 GB interne opslag, 13 MP camera, 8 MP webcam/selfie en Android 4.4 KitKat.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel