Newsflash

In India komt Spice Mobile met een buitengewoon goedkope smartphone op de markt de Spice Fire One Mi-FX. Het toestel krijg een 1 GHz processor en een 3,5” scherm met een resolutie van 480 * 320, een 2 MP camera en een 1,3 MP webcam. Bijzonder is dat dit toestel gaat draaien op Firefox OS en US$ 38 (€ 28) gaat kosten. Waarschijnlijk de goedkoopste smartphone die op dit moment te koop is. Let ook even op de naam. Er zitten twee verwijzingen in naar concurrenten: Fire (de grootste fabrikant in India) en Mi (meestal typeaanduiding voor Xiaomi).

Oprichter van WhatsApp Jan Koum heeft in een tweet laten weten dat er nu wereldwijd 600 miljoen actieve gebruikers van WhatsApp per maand zijn.

De overname door Facebook lijkt geen rem op de groei van de WhatsApp te hebben. In april 2014 had de dienst nog 500 miljoen gebruikers.

LG komt met een nieuwe ronde smartwatch de LG G R. De introductie gaat volgende week tijdens de IFA plaats vinden.

Kijk ook naar de video van LG over de nieuwe R.

Ook ASUS en HTC komen binnenkort met een slim horloge dat draait op Android Wear.

Een kostbare fout. Een woordvoerder van ArianeSpace maakt bekend dat twee satellieten, die gebruikt zouden moeten gaan worden in de Europese concurrent van GPS Galileo, in een verkeerde baan rond de aarde zijn gebracht. In totaal moeten er in 2020 30 Galileo-satellieten rond de aarde cirkelen. Bij nummer vijf en zes is het nu fout gegaan.

Er zijn meer details gelekt over de nieuwe Sony Z3 tablet. Het zou gaan om een 8” tablet met een resolutie van 1920 * 1020, een quad-core processor met 3 GB werkgeheugen en 16 GB externe opslag. Daarnaast krijgt de tablet een 8 MP camera met flash en een stevige accu van rond de 4600 mAh. Sony lijkt zelf per ongeluk, een promotiefoto voor de IFA, al een afbeelding van de Z3 te hebben gepubliceerd.

De Europese commissie komt rond 3 november met een besluit over de voorgenomen fusie door Liberty Global, nu al de eigenaar van UPC, en Ziggo. Hoewel beide kabaalbedrijven in andere regio’s van ons land actief zijn, vreest de EU toch dat er met de fusie een te sterke partij ontstaat. Libert Global heeft al verregaande toezeggingen gedaan om een monopoly te voorkomen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel