Newsflash

Apple gaat weer geheugenmodules kopen bij Samsung voor de nieuwe iPhone 6. In de iPhone 5, 5S en 5S werd geen geheugen van het Koreaanse bedrijf gebruikt. Alles werd door Apple gekocht bij SK Hynix en Micron. Beide bedrijven hebben echter tegen Apple gezegd dat zij niet meer geheugen aan Apple willen verkopen voor de prijs die Apple wil bieden. Als Apple echt 70 miljoen iPhones nog dit jaar wil verkopen dan hebben ze geen keus om weer geheugen bij Samsung te kopen.

Google Streetview is nu ook beschikbaar voor Indonesië en Cambodja. Natuurlijk nog niet meteen beide landen compleet. Nee Google heeft zich het eerst gericht op de meer toeristische oorden.

Twitter gaat zich ombouwen tot een e-commerce betalingsplatform. Nog dit jaar is het mogelijk om aan tweets een ‘koop me’-knop toe te voegen. Twitter gaat samen met Stripe, een PayPal concurrent, de betalingen op de achtergrond regelen. Of Twitter ook een percentage gaat vragen van het verkoopbedrag of alleen gaat verdienen op het aanbieden van een betaalplatform is nog niet bekend.

Gecko Design is overgenomen door Google. De ontwerpstudio, die 18 jaar geleden is opgericht, werkte in het verleden voor onder andere HP, Dell en Logitech. Zoals altijd zijn er door Google geen financiële details van deze deal bekend gemaakt.

In India is het besturingssysteem BB10 van BlackBerry uitgeroepen tot werelds beste operating systeem. Een lokaal tijdschrift testte naast BB10 ook iOS 7, Windows Phone 8.1 en Android 4,.4. BB10 scoort het beste op het gebied van email, bellen, adresbeheer, camera, zoeken en video.

Samsung is trots op de nieuwe Galaxy Alpha, hun laatste smartphone met een metalen behuizing. Op hun website laat het Koreaanse bedrijf zien hoe nu zo’n frame wordt geproduceerd.

Apple heeft haar ‘volume purchase program’ uitgebreid naar 16 nieuwe landen.

Bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen nu in 26 landen in bulk applicaties kopen tegen een gereduceerd tarief. Apple heeft inmiddels ook haar Nederlandse website hiervoor aangepast.

Er zijn aanhoudende geruchten dat Samsung al op de IFA met de nieuwe Gear 3 smartwatch komt. Het verhaal gaat dat ook Samsung met een licht gebogen AMOLED scherm gaat komen.  Ook de Gear 3 gaat op Samsung’s eigen besturingssysteem Tizen draaien en niet op Android wear.

Wij weten dat BlackBerry met twee nieuwe toestellen komt dit jaar de Passport en de Classic. Wellicht komt daar ook een nieuw Porsche telefoon bij. Eerder verkocht BlackBerry al de P’9981 in een select aantal landen. Volgens n4bb.com komt Blackberry met de P’9983.

Volgens de site krijgt het toestel natuurlijk een fysiek toetsenbord, een 3,5” scherm, 3 GB werkgeheugen en een opslagruimte van 64 GB. Prijs rond de US$ 2.000 (€ 1.500).

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel