Newsflash

BlackBerry is een PR-offensief begonnen en haalt de ene na de andere regeringsleider aan om het gemak en vooral de veiligheid van hun toestellen en software over de bühne te krijgen. Na eerder president Obama en bondskanselier Merkel is het nu de beurt aan de Britse premier Cameron. Ook hij kan niet zonder zijn BlackBerry. Consumenten lijken helaas minder overtuigd.

Barnes & Noble gaat samen met Samsung de concurrentie aan met de Amazon Kindle ereader en heeft officieel de eerste Nook by Samsung geïntroduceerd. Dit is eigenlijk gewoon een Samsung Galaxy Tab 4 met software van Barnes & Noble.

Voorlopig gaat de Nook US$ 179 (€ 134) kosten en dat is in ieder al € 15 goedkoper dan de Tab 4 zelf.

HP heeft haar laatste kwartaalcijfers bekend gemaakt. De omzet steeg voor het eerst in twaalf kwartalen en is uitgekomen op US$ 27,6 miljard (€ 20,75 miljard) maar de nettowinst daalde met 29% naar US$ 985 miljoen (€ 740 miljoen). Nog steeds substantieel zeker als je bedenkt dat het netto resultaat negatief werd beïnvloed door eenmalige herstructureringskosten van € 488 miljoen. Printers, services en PCs deden het goed, maar tablets bleven achter. En juist in dit segment wil HP de komende maanden groeien met vooral zakelijk georiënteerde oplossingen.

Garmin heeft in Amerika twee nieuwe PNDs uitgebracht speciaal ontwikkeld voor vrachtwagens. De Fleet 660 (US$ 399) en 670 (US$ 449) hebben naast de standaard Garmin software ook een Android interface. De PNDs hebben naast de gebruikelijke kaarten en POIs ook vrachtwagen specifieke data. Hierbij moet je denken aan doorrijhoogtes, maximaal gewicht voor bruggen en viaducten en benzinestations die geschikt zijn voor vrachtwagens.

Volgens nieuwe berichten uit Azië gaat Apple de nieuwe iPad Air niet met 1 GB maar met 2 GB werkgeheugen uitrusten. Extra geheugen verbetert de performance van tablets substantieel, vooral bij het multitasken en als er in bijvoorbeeld Safari meerdere vensters geopend zijn. Goed nieuws voor gebruikers.

De Noorse browser-bouwer Opera neemt de browser-afdeling van Nokia over van Microsoft. Vanaf nu gaat Opera daarom de browser leveren voor Nokia’s entry-level feature phones: de Asha.

De senioren telefoonmaker Doro heeft een rustig tweede kwartaal gehad. De omzet steeg licht met 1,8% en de nettowinst nam iets af. Wel is het orderboek van Doro goed gevuld en is het bijzonder positief over de komende maanden. In dit specifieke segment spelen smartphones nog geen rol van betekenis. Slechts 6% van alle verkochte telefoons zijn smartphones.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel