Newsflash

De Noorse operator Telenor heeft ontdekt dat bij de bouw van het eerste mobiele telefoonnetwerk in Myanmar (het voormalige Birma) gebruik is gemaakt van kinderarbeid. Telenor en Ooredoo (Qatar) bouwen samen aan dit netwerk. Het bedrijf heeft onmiddellijk maatregelen genomen om kinderarbeid in de toekomst te vermijden.

Het Sloveense Sygic, een van de meest gedownloade navigatie-apps ter wereld met meer installatie dan bijvoorbeeld TomTom en Garmin, heeft het Tsjechische Aponia Software overgenomen. Aponia’s turn-by-turn gratis on-board iOS en Android applicatie Be-On-Road wordt gemiddeld 60.000 keer per dag gedownload. Sygic betaalt US$ 18 miljoen (€ 13,5 miljoen) voor Be-On-Road.

 

De oude CEO van Microsoft Steve Ballmer stopt helemaal bij Microsoft. De grootste aandeelhouder van Microsoft zat nog steeds in de ‘board’. Zes maanden na zijn vertrek houdt hij het voorgezien. Te druk met andere zaken want Ballmer heeft net een Amerikaans basketbalteam, de Clippers (inderdaad met de oude van racisme beschuldigde eigenaar), overgenomen. Sinds zijn vertrek als CEO bij Microsoft zijn de aandelen van het bedrijf met 42% gestegen.

Nokia moet op zoek naar een nieuwe CEO voor HERE. Michael Halbherr, sinds de overname 9 jaar geleden van zijn eigen bedrjf Gate5 door Nokia in dienst bij de Finnen, verlaat per 1 september het bedrijf. Voorlopig wordt Halbherr opgevolgd door Cliff Fox, die tijdelijk is aangesteld als CEO van HERE.

Nederland heeft er weer een MVNO bij: Choozze. Het bedrijf biedt gratis abonnementen aan op basis van het fremium-model. Per maand krijg je 100 minuten beltegoed, kun je gratis 100 sms’en versturen en krijg je 100 MB data. Helemaal gratis? Niet helemaal je moet eenmalig € 25 administratiekosten betalen. En bel je buiten de gratis bundel dan moet je natuurlijk (flinke) extra betalen. Choozze komt ook met andere bundels. Voor € 35 per maand kun je onbeperkt bellen, smsen en data gebruiken. En niet alleen in Nederland maar in heel Europa. En dat is natuurlijk ook heel interessant. Choozze maakt gebruik van het T-Mobile netwerk.

Er gaan geruchten dat het bekende high-end horlogemerk CVSTOS begin volgend jaar met een super-de-luxe smartphone op de markt gaat komen. Het wordt een bijzonder en uniek product, dat zich voorlopig vooral op de lucratieve Russische markt gaat richten. Het toestel gaat draaien op Windows Phone 8.1 en wordt volgens de bron geassembleerd in Nederland. Wij hopen binnenkort met meer details te komen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel