Newsflash

Samsung maakt bekend dat het sinds de introductie al meer dan 30 miljoen Samsung Galaxy SIII toestellen heeft verkocht. Het gaat zo en zo uitstekend met het bedrijf. In de periode juli tot en met september zijn 56,3 miljoen smartphones verkocht. Ruim twee keer meer dan Apple in dezelfde periode.

Ook in Amerika zijn nu 50% van alle verkochte telefoons een smartphone. Natuurlijk is Samsung marktleider met op de tweede plaats Apple. Was Amerika traditioneel een grote markt voor RIM op dit moment is daar helemaal niets meer van overgebleven.

Reëel of niet? Motorola, eigenlijk Google Mobility, gaat van Apple US$ 10 eisen voor iedere verkocht iPhone. Dit is de volgende stap in de wereldwijde patentenoorlog tussen Apple aan de ene kant en Samsung en Google aan de andere zijden. Grappig is dat eigenlijk in ieder land de rechter andere en volstrekt tegenstrijdige uitspraken doet.

Apple meldt in haar jaarverslag dat het slechts 2% belastingen betaalt voor al haar niet Amerikaanse activiteiten. Dat is zelfs nog een 0,5% minder dan in 2011. Het is niet ongebruikelijk dat Amerikaanse bedrijven door slimme truckjes bijna geen belasting betalen. Starbucks, Google, Facebook en Mitt Romney bijvoorbeeld doen hetzelfde. Naast Ierland wordt vaak ook Nederland hiervoor gebruikt.

Erg vreemd. Het nieuw NL-alert, het systeem dat de overheid je in noodsituatie vanaf 8 november kan informeren als je met je mobiele telefoon in de buurt van een ramp bent, werkt niet op iPhones, Nokia Lumia telefoons, HTC One X en de Samsung Galaxy SIII. Dus eigenlijk bijna op geen enkele telefoon. Lekker.

Onderzoek in Duitsland van Garmin wijst uit dat de meeste eigenaren van PND navigatiesystemen hun kastjes nooit voorzien van een nieuwe kaart hoewel zij daarvoor wel de mogelijkheid hebben. De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig gratis updates aan. Hiervan maken consumenten geen gebruik. Dom want ander onderzoek wijst uit dat maar liefst 25% van de informatie ieder jaar verandert.

Apple mag de naam iPhone niet meer gebruiken in Mexico. Het Mexicaanse telecombedrijf iFone had om dit te bereiken een rechtszaak aangespannen tegen Apple. Het is niet de eerste keer dat Apple over de merknaam iPhone wordt aangeklaagd. Recent moesten de Amerikanen het Chinese ProView nog US$ 60 miljoen betalen zodat zij iPhone in China konden gebruiken. Ook in dit geval gaat Apple de zaak ongetwijfeld afkopen.

Hoewel op sommige plaatsen het beeld anders was, heeft Apple in het eerste weekend van de iPad mini en de nieuwe vierde generatie iPad  toch 3 miljoen tablets verkocht. Volgens Apple, en wat is nieuw, was de vraag groter dan het aanbod. Het Apple aandeel reageert positief en is voorhandel 1,3% hoger.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel