Newsflash

Het lijkt dat er een nieuw model headset standaard wordt meegeleverd bij de nieuwe iPhone 5 van Apple.  Volgens onbevestigde berichten wordt de headset platter en met een veel betere audio kwaliteit.

Het Russische ministerie van defensie heeft niet al te veel vertrouwen in Android en is bang dat Google meeluistert en kijkt. Daarom ontwikkelen zij zelf een nieuwe tablet dat wel gebaseerd is op open source Android. Voor plaatsbepaling gaan zij hun eigen satellieten gebruiken. Alle onderdelen komen overigens wel uit de VS.

Garmin en haar Europese zuster Navigon komen uit met een update voor hun navigatiesoftware. Garmin’s Streetpilot voor iOS krijgt standaard Google’s Street view en wordt uitgebreid met openbaar vervoerinformatie voor een select aantal steden en zogenaamde panorama 3D view. Dit alles ter voorbereiding op iOS 6 met Apple’s nieuwe navigatiesoftware ingebouwd.

Het zou zo maar kunnen dat vanaf ook in Nederland Google’s Nexus 7 (7”, Android 4.1)te koop is. Na de USA, Spanje, de UK en Duitsland zijn wij nu ook aan de beurt. Volgens geruchten is de nieuwe tablet bij Media Markt te koop voor € 249. Haast je want de tablets, gemaakt door Asus voor Google, zullen de winkel uitvliegen.

Zowel ZTE als Huawei moeten verschijnen voor het Amerikaanse congress-comité voor Nationale Veiligheid. De Chinezen worden ervan verdaagd dat hun Telecom infrastructuurproducten ook gebruikt kunnen worden voor spionage. Eerder werden beide hierdoor al in Australië uitgesloten van overheidsopdrachten.

Het kan zo maar zijn dat Nokia komende woensdag een derde Windows  toestel gaat introduceren. Naast de twee eerder genoemde telefoons, de 920 en 820, kan wel eens de opvolger van de Lumia 610 het licht zien. Volgens geruchten een 4” scherm,  800 MHz CPU, 256 Mb intern geheugen en de tussenversie Windows 7.8. Wij moeten nog even geduld hebben.

De Chinese actiegroep China Labor Watch beschuldigt Samsung van diverse arbeidsomstandigheden overtredingen in fabrieken van hun toeleveranciers in China. Onderzoek van Samsung toont aan dat er geen werknemers onder de toegestane leeftijd in de fabrieken werkte. Wel kwam Samsung nogal wat werknemers tegen die nog geen 18 jaar oud waren en dat is kinderarbeid. Maar zo gaven de Koreanen als excuus die werden niet betaald dus dat telt niet. Tuurlijk.

Orange en Barclaykaart hebben de  zogenaamde ‘quick tap’ betalingsmethode in de UK aangekondigd met de Samsung Galaxy SIII. Onder de £ 20 (€ 25) hoef je geen pin meer in te voeren alleen even met je NFC smartphone tegen de kassa ‘tappen’ en je hebt betaald.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel