Newsflash

De andere Nederlandse digitale kaartenmaker AND heeft in de eerste zes maanden van 2014 een hogere winst en omzet gerealiseerd. Vooral de winst steeg flink en kwam uit op € 2,1 miljoen. Een jaar geleden was dit nog € 1,8 miljoen. De omzet bleef nagenoeg gelijk op € 3,3 miljoen. Vooruitzichten voor het hele jaar zijn volgens AND positief.

Gisteren kwamen wij met het bericht dat Huawei wellicht tijdens de IFA met een smartphone met vingerafdrukscanner komt. Wij dachten natuurlijk meteen aan de Ascend Mate 7. Uit gelekte foto’s blijkt nu dat ook de nieuwe Huawei Ascend G7 zo’n sensor krijgt.

Dit toestel, dat echt een middensegment telefoon wordt, krijgt een 4,5” scherm met een resolutie van 1020 * 720, een 1,6 GHz processor met 1 GB werkgeheugen en een 8 MP camera. Het kan zo maar zijn dat dit toestel tijdens de IFA getoond wordt.

Begin deze maand is door Microsoft een rechtszaak tegen Samsung aangespannen wegens het stoppen van Android licentiefees. Dit omdat Samsung claimt dat dit onder een eerdere overeenkomst met Nokia zou vallen. Nu komen er berichten dat beide bedrijven de zaak willen schikken en niet voor te laten komen.

Samsung heeft na SmartThings opnieuw een bedrijf dat actief is in de domotica gekocht. Voor een onbekend bedrag neemt Samsung Quietside over, dat actief is bij de distributie en productie van air conditioners. Net als Google en Apple verstevigd ook Samsung haar positie in deze markt.

Wij brachten het bericht al enige weken geleden maar vandaag is het officieel: de nieuwe HTC One (M8) voor Windows. Het toestel is een exacte kopie van de Android uitvoering met dezelfde technische specificaties.

Volgende maand tijdens de IFA komt LG al met een opvolger van hun eerste smartwatch. De LG G watch 2 moet gaan concurreren met de (nog niet aangekondigde) iWatch. LG zoekt samenwerking met bekende horlogemerken voor eventuele co-branding.

Het Apple aandeel staat boven de US$ 100 op de Amerikaanse beurs.

De belangrijkste reden voor de recente stijging van het aandeel, is de verwachte aankondiging van de nieuwe iPhone 6 op 4 september. Daarnaast stijgt de Amerikaanse beurs zo en zo op dit moment.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel