Newsflash

MediaMarkt vertrekt wellicht uit het Gelderse Ede. Al jaren strijdt de elektronicagigant voor een zondagsopening. Tot nu toe altijd zonder succes. Maar wat blijkt nu. In 20145 wordt er in Ede een zogenaamd fietsbelevingscentrum van fabrikant Accell geopend met wel een toegestane zondagsopening. Volgens MediaMarkt moeten nu ook zij deze mogelijkheid krijgen.

Ook Asus komt met een smartwatch. En waarschijnlijk al heel snel. CEO Jenny Shen zei dat Asus begin september tijdens de IFA met een slim horloge komt dat draait op Android Wear. Shen vertelde bovendien dat deze smartwatch er niet alleen mooi uitziet maar ook nog eens gunstig geprijsd is. Wij zullen zien.

Samsung meldt zich op de smart home of de domotica-markt nadat eerder Apple en Google het bedrijf voorging. De Koreanen hebben voor US$ 200 miljoen (€ 150 miljoen) de Amerikaanse start-up SmartThings overgenomen. SmartThings heeft een router en kleine sensoren ontwikkeld waarmee je huishoudelijke apparaten, lampen, gordijnen en bijvoorbeeld de verwarming op afstand kunt bedienen.

Carphone Warehouse in de UK heeft een video-review gepost van de nieuwe BlackBerry Passport. Te vroeg want inmiddels heeft de retailer in opdracht van BlackBerry de video weer verwijderd. Wij hebben toch nog een link gevonden:

Imposant toetsenbord dat ook meteen een touchpad is.

Het lijkt dat de Nederlandse politie overstapt van BlackBerry naar de Samsung Galaxy S5. De S5 gaat vooral worden ingezet om mobiel allerlei administratieve zaken sneller af te kunnen ronden. Ook KNOX 2.0, de beveiligingsschil van Samsung, schijnt bepalend te zijn geweest bij de keuze van het toestel. Goed voor Samsung minder goed natuurlijk voor BlackBerry. De politie gaat minimaal 35.000 smartphones bestellen. Een flinke order dus.

Gegevens van Apple’s Chinese klanten – iCloud bijvoorbeeld – worden voortaan in China zelf op servers bewaard. Volgens Apple volkomen veilig omdat de data encrypt is. China had erbij Apple op aangedrongen om dit zo snel mogelijk in te voeren. Volgens Apple is dit gedaan om de betrouwbaarheid en snelheid voor hun Chinese klanten te verhogen. De gegevens vallen nu onder de strenge Chinese wet en het is in theorie nu makkelijker voor de overheid om toegang te krijgen tot deze gegevens.

In Amerika is Glympse hot. Zij hebben een handige app ontwikkeld waarmee je heel eenvoudig je locatie kunt delen en is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Sinds gisteren is Glympse ook als app beschikbaar voor de pionier onder de smartwatches de Pebble en kun je op het slimme horloge deze app bedienen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel