Newsflash

Apple kondigt aan om twee gevaarlijke chemische stoffen niet meer te gaan gebruiken bij de productie van de iPad en iPhone. Benzeen en n-hexaan zijn stoffen die zenuwen kunnen aantasten en leukemie kunnen veroorzaken. Apple gaat hiermee in op de eis van Chinese actiegroepen die om zo’n ban hadden gevraagd.

Volgens onderzoek van comScore is Facebook nog steeds de meest gebruikte sociale media app in Amerika in de leeftijdscategorie 18 – 34 jaar.

Zowel Instagram als Snapchat zijn Twitter gepasseerd.

Apple heeft 50% van haar iPhone 6 4,7” productie gegund aan Pegatron, waarmee Foxconn dus veel minder toestellen gaat maken dan eerder bericht. Doel van Apple is om dit jaar nog zo’n 50 miljoen iPhone 6 toestellen te verkopen. Mooie order dus voor Pegatron. Op dit moment komt  al 37% van Pegatrons omzet al van Apple en dat aandeel gaat alleen maar groeien.

80% van alle Amerikaanse mannelijke studenten speelt wekelijks online games, volgens onderzoek van eMarketeer.

Bij vrouwelijke studenten is dit 68%. Ander onderzoek wees uit dat dit in 65% op een smartphone gebeurde, 10% op een tablet en 25% op een computer. Mobiel online gamen onder studenten is dus hot.

Motorola heeft een uitnodiging rondgestuurd voor een persbijeenkomst op 4 september in Chicago.

Uitnodiging lijkt redelijk duidelijk. Motorola, bijna onderdeel van Lenovo, komt met de Moto 360 smartwatch, de nieuwe Moto G2 smartphone, wellicht de Moto X+ en waarschijnlijk een wireless earphone.

In Engeland is de distributeur Exertis Micro-P aangesteld als de exclusieve verdeler voor Asus smartphones en heeft meteen drie nieuwe modellen gelanceerd. Asus is met haar smartphones niet actief op de Nederlandse markt. Wellicht komt hier in navolging van de UK verandering in.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel