Newsflash

Ingram Micro meldt trots dat hun CEO Alain Monié is opgenomen in het prestigieuze Amerikaanse overzicht van Top 25  van ‘most influential executives’ van de ITC-industrie opgesteld door het blad CRN.

De eerlijkheid gebied wel om te zeggen dat Monié op de laatste en dus 25ste plek staat. En wie staat op de eerste plek? De klokkenluider Edward Snowden.

De derde mobiele telefoonmaker uit Zuid-Korea Pantech heeft surseance van betaling aangevraagd. Eind maart had het bedrijf een schuld van € 719 miljoen. Mijn twee keer meer dan het totaal van al haar bezittingen.  Pantech verkoopt vooral in haar thuismarkt, maar is ook daar kleiner dan LG en Samsung. Sinds april 2014 verkoopt ook Apple meer smartphones dan Pantech in Korea. Vorig jaar hielp Samsung Pantech nog uit de brand met een investering van € 38 miljoen in ruil voor 10% van de aandelen.

In India komt Panasonic weer met een nieuwe smartphone uit. De Eluga A heeft een 5” scherm met een resolutie van 854 * 480, 1,2 GHz processor met 1 GB werkgeheugen, 4 GB externe opslag, draait op Android 4.3 met een 8 MP camera. Geen top specificaties. Maar goed de prijs € 115 is hier ook naar.

Sony is bezig de ontwikkeling van een entry-level 6,1 phablet met het modelnummer D2203. Groot toestel met een stuk minder ‘grote’ specificaties. Volgens gelekte info krijgt het toestel een quad-core 1,2 GHz processor met 1 GB werkgeheugen. Het immense scherm zou een resolutie krijgen van slechts 854 * 480. Wij zijn benieuwd of dit toestel ook in Nederland op de markt gaat komen.

Selfie-telefoons worden een hit. Daarom plannen Microsoft, ZTE, Huawei, Sony en HTC allemaal om met zo’n toestel op de markt te komen. En wellicht volgen er nog meer.

De ‘eerlijke’ smartphone Fairphone is begonnen met het leveren van de eerste toestellen van hun tweede batch. Alle Fairphone-kopers met een volgnummer van 7160 of lager kunnen binnenkort het toestel op hun mat verwachten. Volgens Fairphone verwachten zij nu iedere week minimaal zo’n 1000 nieuwe telefoons. Het lijkt dat Fairphone nogal wat vertraging heeft opgelopen met hun tweede batch.

Een hooggeplaatste ambtenaar in Thailand heeft via Twitter bevestigd dar er in dat land twee nieuwe Apple iPhones zijn goedgekeurd voor gebruik op Thaise netwerken. Het nu toch wel bijzonder zeker dat Apple binnenkort met nieuwe iPhones komt.

De bovenste en onderste iPhones op deze afbeelding zijn de nieuwe modellen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel