Newsflash

Een grappig gevolg van de nieuwe maatregel op veel Europese luchthavens dat zowel telefoons als tablets moeten worden aangedaan (dus werken) bij de controle op het vliegveld, is dat er een stijging is van ruim 30% in het aantal verkochte opladers en zogenaamde powerbanks (extra externe accu’s) op  deze vliegvelden. Gaat je tablet of smartphone niet aan dan kun je deze niet meenemen. Even opladen biedt dan dus een uitkomt. Deze maatregel maakt vliegen niet alleen veiliger, maar is ook nog eens goed voor de economie.

Huawei heeft een persuitnodiging gestuurd voor 4 september in Berlijn. Dit is de dag voor de start van de belangrijke IFA-beurs. Prominent op de uitnodiging staat een grote 7.

Wellicht verwijst dit naar de Ascend Mate 7 of wellicht toch de Ascend D7. Nog even geduld: op 4 september weten wij het.

Google Android gaat het steeds beter doen in de zakelijke markt. Gegevens van Good Technology over het tweede kwartaal van 2014 laten een groei 5% zien, terwijl Apple iOS met hetzelfde percentage daalt. Android heeft nu 32% van deze markt in handen.

Good’s onderzoek is gebaseerd op het aantal mobiele toestellen dat via hun technologie (en servers) verbonden wordt met Microsoft Exchange. BlackBerry heeft zijn eigen servers en valt dus buiten het onderzoek. Opmerkelijk laag is het 1% aandeel van Microsoft Windows Phone.

Xiaomi biedt excuus aan voor het feit dat het zonder toestemming van de gebruiker in het geheim adresboekgegevens en andere data naar hun eigen servers heeft geüpload.

Volgens het bedrijf werden de gegevens gebruikt voor hun eigen instant messaging service. Voortaan moet een consument zich hier apart voor aanmelden en wordt dan gewezen op de ‘gevaren’ van deze service.

Nvidia heeft afgelopen maandag de eerste 64bit Android processor getoond de Tegra K1 Denver. Er gaan geruchten dat dit de nieuwe CPU wordt voor de nieuwe Google Nexus 9, die door HTC gemaakt gaat worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel