Newsflash

Er waren vorige week berichten dat de Chinese overheid Apple producten in de ban had gedaan. Vandaag meldt de Chinese overheid dat er helemaal geen sprake van is dat overheidsdienaren geen Apple meer mogen bestellen. Kortom geen enkel voor Apple in China.

Het aantal apps in de Microsoft app store is vorig jaar met 94% gegroeid en nu uitgekomen op ruim 300.000 en het aantal actieve softwareontwikkelaars steeg met 50%. Het lijkt dat Microsoft op de goede weg is.

De BlackBerry Z3 gaat na Indonesië, Maleisië, India en de Filipijnen ook verkocht worden in Singapore. Dit entry-level 5” full touch toestel is redelijk succesvol. In september komt BlackBerry met de Passport.

Het is de verwachting dat Sony in Berlijn de nieuwe Z3 Compact aankondigt. Er zijn nu weer wat beelden van dit toestel gelekt.

Google heeft de Android Device Manager geüpdatet. Met deze Device Manager kan de locatie van een verloren (of gestolen) Android telefoon of tablet wordt getoond. Het apparaat is bovendien extra beschermd met een password.

Het is nu ook mogelijk om een telefoonnummer op te geven waarop de eerlijke vinder de eigenaar van het apparaat kan bellen.

Op 20 augustus houden Samsung en Barnes & Noble – grote Amerikaanse boekhandel en verkoper van hun eigen ereader de Nook – een persbijeenkomst. Eerder gaf Barnes & Noble aan dat de volgende Nook met co-branded Samsung (Galaxy Tab 4) wordt. Wellicht wordt er een nauwere samenwerking aangekondigd.

En weer een nieuwe smartphone. Dit keer een zeer luxe uitvoering van Meta Watch. De Meta M1 goedkoopste uitvoering gaat US$ 249 (€ 186) en krijgt een rubberen horlogeband. De duurste uitvoering – US$ 449 (€ 335) – krijgt een band van roestvrijstaal. De M1 is te verbinden met zowel een Android- als een iOS-telefoon.

GSM helpdesk komt met het bericht dat het eigen 4G-netwerk van Tele2 op dit moment al een landelijke dekking van tussen de 50% en 60%. En dat is veel meer dan bijvoorbeeld T-Mobile.

Tele2 maakt gebruik van T-Mobile masten waarop zij haar eigen antennes plaatst. Vodafone en KPN zijn veel verder hun 4G dekking en hopen beide na de zomer hiermee klaart te zijn.

Er zijn meer beelden naar buiten gekomen van de nieuwe Nokia Lumia 730, codenaam superman. De 730 wordt ook wel de eerste Nokia selfie-telefoon genoemd en krijgt een 5 MP webcam.

De camera aan de achterkant wordt een 8 MP. De Lumia 730 krijgt een 4,7” scherm met een resolutie van 1020 * 720 en een Qualcomm Snapdragon 400 processor met 1 GB werkgeheugen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel