Newsflash

De Surface is geen succes voor Microsoft. Onderzoek uit Amerika brengt aan het licht dat het bedrijf tot nu toe ruim US$ 1,7 miljard (€ 1,27 miljard) op oude voorraden heeft afgeschreven.  Dat is fors meer dan de US$ 900 miljoen (€ 673 miljoen) reservering die Microsoft al eind december 2013 nam.

De Apple iPad word minder populair in het onderwijs. Meer en meer instellingen stappen over op een goedkoper alternatief Chromebooks. Daarnaast associëren kinderen een iPad te veel met spelen. Eerder kwam het bericht van Apple dat het tot nu toe 13 miljoen iPads juist aan het onderwijs verkocht had.

Google heeft de start-up Emu overgenomen. Emu analyseert berichten (mail, social media) om die vervolgens om te zetten in agenda-afspraken. Iets dat Google met Now ook probeert. Financiële details zijn nog niet bekend.

Volgens onderzoek van Deloitte gaan er dit jaar in Engeland 300 miljard instant messages, zoals WhatsApp, Snapchat, iMessage en Facebook messenger, verstuurt worden. Dan zijn er 821 miljoen per dag. En per jaar gemiddeld 4,762 per Brit. Vorig jaar waren dit er nog ruim 160 miljard. Wij kunnen dus spreken over een enorme groei. Als wij de cijfers op Nederland los laten dan zouden wij met elkaar 80 miljard berichten verstuurd hebben.

In China moet 5.000 banen verdwijnen in de oude fabriek van Nokia bij Peking. Microsoft probeert vrijwilligers te vinden door het aanbieden van een Nokia Lumia 630 als mensen zelf ontslag nemen. Wel krijgen zij dan nog een gouden handdruk mee. Dit zou in ons land nooit werken.

De opvolger van de Huawei Acend P7 krijgt volgens hun ceo het extra harde duurzame saffierglas dat ook gebruikt gaat worden in de nieuwe iPhone 6. De ceo van Huawei vergelijkt verder zijn bedrijf liever met Audi dan Volkswagen en meent dat Huawei nu al een ‘premium brand’ is. En dat is zeker in Europa nog zeker niet het geval.

Nieuwe Android schijnt 541.000 toestellen in Amerika, Rusland en Europe besmet te hebben. De malware kan SMS onderschepen en op het apparaat aanwezig contacten en foto’s kopiëren. Het virus wordt verspreid via SMS en sociale media. Gebruikers moeten altijd wel zelf de software downloaden. En dit geval hebben de criminelen zelfs een Google Play nagebouwd om dit te bewerkstelligen.

Het lijkt dat de malware zich vooral op Russen richt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel