Newsflash

Apple heeft bekend gemaakt dat in juli hun app-store twee records heeft gebroken. Allereest is de omzet nog nooit zo hoog geweest en er zijn nog nooit zoveel apps gedownload. De ceo van Apple, Tim Cook, zei hierover: “This is the best execution of any quarter since I’ve been at Apple”.

In Amerika stop het netwerk Sprint met haar pogingen om haar concurrent T-Mobile US over te nemen. De grootste aandeelhouder van Sprint het Japanse Softbank is bang dat het geen toestemming voor een overname van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten gaat krijgen. Daarnaast gaat het gerucht dat de oprichter van de distributeur Brightstar Marcelo Claure de nieuwe ceo van Sprint gaat worden. Softbank heeft sinds kort ook een groot belang in Brightstar.

HTC maakt bekend dat er voor de HTC 8S, dat draait op Windows Phone, geen update naar Windows Phone 8.1 komt.

En de reden is simpel. De HTC 8S specificaties zijn niet toereikend om er 8.1 op te laten werken. Wellicht gaat hetzelfde dan gelden voor de Nokia Lumia 530, die qua hardware-specs bijna gelijk is.

PostNL start een pilot met Coolblue en BAS group voor het leveren van pakketten op zondag. Vandaag komt via Connexie het bericht dat ook de Online Pakket Dienst, dochter van Reviva, vanaf oktober met eenzelfde service komen. Geen proef maar gewoon uitbreiding  van hun huidige dienstverlening voor bijvoorbeeld KPN, Hi, Telfort en Tele2. In Amerika is de trend niet leveren op zondag – dat is al de standaard – maar dezelfde dag.

Op 28 augustus start Microsoft met de verkoop van Surface Pro 3 tablet in 24 nieuwe landen. Op dit moment is de tablet al te koop in Amerika, Canada en Japan. De  12”, Intel I7 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte versie gaat in Engeland £ 639 ( € 804) kosten. En dat is niet goedkoop.

Het Russische netwerk Vimpelcom met hun hoofdkantoor in Amsterdam heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug. Door de gespannen situatie in Rusland en de Oekraïne zag haar omzet met 11% dalen naar € 3,73 miljard. De nettowinst ging zelfs met 83% naar beneden en kwam uit op € 74 miljoen. Vimpelcom heeft netwerken in Rusland, Italië (Wind), Oekraïne , Pakistan, Algerije en Bangladesh.

Ook Timex komt met een eigen smartwatch. De Ironman heeft zijn eigen data-connectie en hoeft dus niet met een mobiele telefoon verbonden te worden.

Het horloge heeft een 1,5” scherm met een resolutie van 288 * 192 en 4 GB opslagruimte. Timex richt zich met deze smartwatch vooral op de fitnessmarkt. De goedkoopste versie gaat US$ 400 (€ 299) en het horloge met een ingebouwde hartslagmeter kost € 35 meer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel