Newsflash

Lokale merken veroveren de Chinese en Indiase markt. In India heeft Micromax Samsung van de eerste plek verdrongen in het tweede kwartaal. Wel een kanttekening: het gaat hierom de totale markt. Op de smartphonemarkt is Samsung nu nog net iets groter dan Micromax. In China is Xiaomi de grootste leverancier van smartphones geworden en ook hier heeft het deze positie overgenomen van Samsung.

Via de website Mobilefun.co.uk is er meer gelekt over de Samsung Galaxy Alpha, waar het toestel in de voorverkoop werd aangeboden voor £ 549 (€ 689). Inmiddels is het toestel weer van de site gehaald. Volgens Mobilefun krijgt de Alpha een 5” scherm met een resolutie van 1280 * 720 en een octa-core Samsung processor. De camera is 12 MP en de webcam 2,1 MP. Het toestel draait op Android 4,4 KitKat en is inderdaad volledig van metaal.

Eelco Blok, de CEO van KPN, heeft zijn belang zijn eigen bedrijf met de aankoop van 50.000 aandelen vergroot. Bij een koers van € 2,55 – dit is de koers rond 14:00 op 5 augustus - is dat een investering van € 127,500. Het is onbekend tegen welke koers Blok de aankoop heeft gedaan. Uit de aankoop blijkt het grote vertrouwen dat Blok heeft in de toekomst van KPN.

Apple opent op 9 augustus om 10.00 uur haar derde Apple store in Nederland. Na Amsterdam en Haarlem is nu de beurt aan Den Haag.

De nieuwe winkel is gevestigd in de Passage, een overdekt winkelcentrum midden in Den Haag.

Onderzoekers van IHS hebben berekend dat de productiekosten van de Amazon Fire phone US$ 205 (€ 152,73) zijn. Amazon verkoopt het toestel voor US$ 650 (€ 484,25). Dus een gezonde bruto marge. Echter gezien de enorme ontwikkelingskosten van dit toestel is dat kans dat Amazon ooit geld gaat verdienen bijzonder klein. Het business model van Amazon is de verkoop van content (eboeken, video’s en muziek) dus wij hoeven geen medelijden met het bedrijf te hebben.

Weer een record voor Xiaomi. En weer in India. Binnen 2 seconden  verkocht het bedrijf 15.000 Mi 3 smartphones.


Of Xiaomi heeft een productie probleem en is niet in staat voldoende toestellen te leveren of de toestellen gaan inderdaad enorm had. Omgerekend heeft Xiaomi in 2 seconden US$ 3,5 miljoen (€ 2,6 miljoen) omgezet.

Berichten uit Amerika melden dat Apple op 9 september een persbijeenkomst gaat plannen. Wellicht om de nieuwe iPhone 6 aan te kondigen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel