Newsflash

Op 7 augustus bestaat Dixons niet meer en is het volledig opgegaan in Carphone Warehouse. De overnamegesprekken begonnen in februari van dit jaar en was al op 15 mei 2014 afgerond. Het nieuwe bedrijf heeft 1.298 winkels in de UK en nog eens 1702 in de rest van de wereld. Carphone Warehouse is eigenaar van de Phone House, dat net een forse reorganisatie heeft aangekondigd. Dixons NL is van BAS group en heeft niets meer met het oude Engelse Dixons te maken.

Er zijn nieuwe foto’s opgedoken van de Samsung Galaxy Alpha.

Het toestel zou volledig van metaal zijn gemaakt en op 13 augustus officieel worden aangekondigd.

De verkopen van HTC blijven tegen vallen. In juli was de omzet 50% lager dan in juni in is uitgekomen op rond de € 250 miljoen.  Verdere financiële details zijn nog niet bekend gemaakt.  De HTC One (M8) verkoopt toch minder goed dan gehoopt.

Samsung heeft een interne doelstelling om dit jaar 60 miljoen tablets te verkopen. In de eerste zes maanden van 2014 zijn dit er rond de 20 miljoen geweest. Het ziet er dus naar uit dat Samsung hun tablet-target dit jaar niet gaat halen.

GfK heeft berekend dat er in Frankrijk tot nu toe rond de 35.000 wearables zijn verkocht. Daarnaast heeft GfK onderzocht of de Fransen bekend zijn met het begrip smartwatch.

69% van de bevolking is bekend met de smartwatch de rest heeft er nog nooit van gehoord. Cijfers voor ons land zullen ongeveer gelijk zijn.

Er is een WhatsApp beta-versie uitgekomen die werkt met Android Wear.

Met deze nieuwe versie kun je veel meer doen dan berichten bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld met je stem berichten dicteren en de WhatsApp chat-geschiedenis bekijken.

Er is weer een nieuwe Apple iOS 8 beta uitgekomen. iOS 8 Beta 5 heeft vooral bugfixes en verbetering van Apple Health.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel