Newsflash

In Amerika is er een biedingenstrijd uitgebroken tussen het Franse Iliad en het Japanse Softbank om T-Mobile US. T-Mobile is de derde grootste operator in de US. De € 11,2 miljard die Iliad geboden heeft is volgen het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom, echter aan de magere kant. Softbank, dat eerder al Sprint kocht, maakt een betere kans. T-Mobile doet het wel goed op dit moment en wist vorig kwartaal 1,5 nieuwe abonnees aan te trekken.

TomTom heeft een nieuwe entry-level PND, Start, aangekondigd. Het navigatiekastje komt met een 4”, 5” of 6” scherm en is te koop vanaf € 139,95. Vorig kwartaal wist TomTom in Europa nog 2 miljoen PNDs te verkopen en dit model gaat zeker helpen om hun 52% marktaandeel te behouden.

In Rusland komt Fly met een nieuwe Windows Phone 8.1 voor slechts € 83. De Era krijgt een 4” scherm met een resolutie van 800 * 480, een quad-core 1,2 GHz processor met 512 MB geheugen en een  5MP camera. Niet echt spectaculair maar wel goedkoop.

De senior VP Mobile Communications van Samsung Kim Hyun-Joon heeft gemeld dat het bedrijf binnen zes maanden met twee nieuwe smartphones komt. Eén volledig van metaal en de andere met een groot scherm. Waarschijnlijk worden dit de nieuwe Galaxy Alpha en de Note 4.

BlackBerry Messenger is nu gratis te downloaden voor Windows Phone-gebruikers. Wel moeten zij een smartphone hebben die draait op Windows Phone 8 of hoger. BBM voor Android en iOS is redelijk succesvol en al meer dan twintig miljoen keer gedownload.

In Amerika kun je nu je gebroken Apple iPhone 5 scherm in een Apple store laten vervangen voor US$ 150 (€ 112). Dit is natuurlijk veel goedkoper dan het vervangen van het complete toestel. Eerder kwam Apple al een met vervangservice voor de iPhone 5C. Voorlopig alleen nog in de US.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel