Newsflash

Eindelijk in Europa. Vanaf vandaag is in Italië de Xiaomi Mi 4 te bestellen in de voorverkoop voor levering in augustus. Het toestel gaat net geen € 350 kosten. Buiten China worden Xiaomi smartphones vaak via louche distributeurs verkocht. Gebruikers vrezen voor de service afhandeling van deze toestel.

In Amerika is een Samsung Galaxy S4 spontaan in vlammen opgegaan omdat de accu van het toestel in brand vloog. Zoals vaker ging het ook hier om een niet-officiële illegale kopie uit het Verre Oosten en dus niet om een echt Samsung batterij. Wel heeft Samsung aangegeven het toestel te willen onderzoeken en alle schade, inclusief een nieuwe telefoon, te vergoeden.

BlackBerry kondigt aan dat zij het Duitse bedrijf Secusmart heeft overgenomen. Secusmart heeft een SD-kaart ontwikkeld voor BB 10 met een ingebouwde chip die berichten en gesprekken encrypt. Ieder kwam al het bericht naar buiten dat de Duitse overheid waarschijnlijk 20.000 BlackBerry’s gaat kopen om hiermee het afluisteren van belangrijke personen door de Amerikaanse NSA te voorkomen.

Apple heeft de start-up BookLamp gekocht voor rond de € 11 miljoen. BookLamp geeft op basis van een profiel en tekstanalyse gebruikers persoonlijk advies welke boeken zij eigenlijk ook moeten lezen.

Samsung heeft de introductie van haar eerste Tizen – het nieuwe operating systeem van Samsung –  smartphone in Rusland uitgesteld, zonder hiervoor een duidelijke reden te geven.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel