Newsflash

De markt voor navigatiekastjes, PNDs, in Amerika gaat dit jaar met 15% achteruit en komt volgens schattingen van CEA uit op 7.274.189. Totale omzet gaat uitkomen op US$ 708 miljoen (€ 524 miljoen) en dat is stabiel in vergelijking tot vorig jaar.

Het lijkt dat de Europese Unie opnieuw wil gaan onderhandelen met Google over misbruik van haar monopolypositie. Daarnaast start de EU een onderzoek naar hoe nu precies de licentie van Android er uit ziet. Het lijkt dat als je Android op een toestel wil installeren, je gedwongen wordt om ook standaard andere Google apps te installeren.

Facebook heeft een goed kwartaal achter de rug. De omzet steeg in vergelijking tot vorig jaar met 60,8% en is uitgekomen op US$ 2,91 miljard (€ 2,16 miljard). De winst ging ook flink omhoog en was US$ 791 miljoen (€ 587 miljoen). Een stijging van 47,7%. Maandelijks heeft Facebook nu 1,32 miljard actieve gebruikers waarvan 399 miljoen mobiel. Het aandeel sloot bijna 3% hoger.

Qualcomm heeft in het tweede kwartaal een omzet gehaald van US$ 6,81 miljard (€ 5,05 miljard). De maker van processoren van onder andere smartphones en tablets is hiermee 9% gegroeid. Het bedrijf verkocht 225 miljoen van deze chips en dat is een groei van 31% met een jaar geleden. Nettowinst is uitgekomen op US$ 2,24 miljard (€ 1,66 miljard).  Qualcomm heeft wel problemen in China. De overheid daar beschuldigd de chipbaker van misbruik van haar 4G/LTE monopolypositie en dringt aan op lagere prijzen. Fabrikanten lopen hierop vooruit door rapportage te verlaten, waardoor Qualcomm niet alles kan factureren.

LG Electronics maakt weer winst en heeft in het tweede kwartaal 14,5 miljoen telefoons verkocht en dat is een groei van 20%. De mobiele telefoondivisie maakte ook weer voor het eerst na drie kwartalen weer een operationele winst. LG totale nettowinst is uitgekomen op US$ 399,8 miljoen (€ 296,91 miljoen).

CloudOn voor iPad is met een update gekomen. CloudOn is zonder twijfel het beste alternatief voor Microsoft Office op de iPad. En de meeste functionaliteit is helemaal gratis. Eerder hebben wij CloudOn al eens positief getest. 

TomTom blijft het goed doen. In het tweede kwartaal wist het bedrijf iets meer omzet te realiseren, 07%, dan in het eerste kwartaal en is uitgekomen op € 252 miljoen. De nettowinst was € 9 miljoen. Vooral TomTom Telematics, wagenparkbeheer software voor bedrijven, presteert uitstekend met een groei van 29%.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel