Newsflash

TomTom komt met HD traffic, haar verkeersinformatie, in Turkije. Istanbul is een van de drukste steden ter wereld en 62% van de wegen zijn tijdens spitsuur min of meer geblokkeerd door het vele verkeer. Per jaar groeit het aantal auto’s met 19%. Zelfs TomTom kan met zulke cijfers geen uitkomst bieden.

KPN heeft bekend gemaakt dat de introductie van de Blackphone is uitgesteld tot december. Reden voor de vertraging is niet bekend gemaakt. Blackphone is in een strijd verwikkeld met BlackBerry over de titel meest veilige smartphone.

Weer een verkooprecord van Xiaomi. In nog geen 38 minuten en 50 seconde heeft Xiaomi in India 100.000 Mi 3 smartphones verkocht.

De Mi 3 heeft een 5” scherm met een resolutie van 1920 * 1080, een quad-core Snapdragon 800 processor en een 13 MP camera. En dit alles te koop in India voor slechts € 170.

Apple heeft een vierde iOS Beta update gedeeld met haar ontwikkelaars.

Langzaam maar zeker worden alle bugs uit iOS 8 gehaald voordat het besturingssysteem in de herfst wordt uitgerold.

Xiaomi heeft de Mi 4 aangekondigd. Het toestel krijgt een 5” scherm met een resolutie van 1920 * 1020, een quad-core 2,5 GHz processor met 3 GB werkgeheugen, 16 GB extern geheugen en een 13 MP camera. Het toestel draait op Android 4.4. KitKat en is de eerste Xiaomi smartphone met 4G/LTE ondersteuning.

De prijs wordt geschat op € 236. Xiaomi gaat binnenkort uitbreiden naar Thailand, Indonesië, Turkije en Maleisië.

Hetzelfde Xiaomi is ook met een smartband gekomen: de Mi Band. Twee zaken vallen onmiddellijk op. De Mi Band heeft geen scherm en is absurd laag geprijsd en gaat omgerekend € 9,60 kosten. De Mi Band wordt via Bluetooth verbonden met een smartphone en dient ook om je smartphone te ‘unlocken’. Deze smartband kan tegen water en zit vol met sensoren. Xiaomi claimt dat je de Mi Band maar eens in de dertig hoeft op te laden.

Uit China komen berichten over twee nieuwe Apple iPads. Allereerst is daar een nieuwe iPad Mini, die volgens het gerucht 30% dunner wordt dan zijn voorganger. Als dat zo is dan wordt de iPad mini Air met 5,25” de dunste tablet. Ook krijgt de nieuwe Air een Apple A8 processor. In 2015 komt Apple met een 12,9” iPad, ook wel iPad Pro genoemd.

Lang verwacht maar hier is hij dan. Een nieuwe game-tablet van Nvidia. Dit 8” tablet, Shield genaamd, krijgt een scherm met een resolutie van 1920 * 1200 en natuurlijk Nvidai eigen Tegra K1 processor. De 16 GB versie is vanaf midden Augustus in Europa te koop voor € 221.

De draadloze controller kun je erbij kopen voor € 43.

Door: de redactie            

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel