Newsflash

Apple heeft in fiscale jaar 2012 meer dan US$ 1 miljard besteed aan advertenties. Dat is iets meer dan in 2011 toen US$ 933 miljoen is uitgegeven. Apple adverteert alleen in hun belangrijkste markten en bijvoorbeeld relatief weinig in Nederland. Ook is bekend geworden dat Apple vorig jaar ruim 12,400 nieuwe werknemers in dienst heeft genomen wereldwijd.

Gisteren konden wij al vertellen dat RIM’s aandelen in de lift zaten door de uitspraak van CEO Thorsten Heins dat maar liefst 50 operatoren BB 10 aan het testen zijn. RIM’s aandelen sloten hierop 8,5% hoger en in vergelijking met een week geleden is dat zelfs al 14%. Wij denken overigens dat BB 10 BlackBerry niet gaat redden en dat het op termijn een gedeeld bedrijf wordt. Hardware en OS worden verkocht en RIM gaat verder als een mobiele telefoon (software)management bedrijf.

In de UK heeft het Franse Alcatel een eerste toestel samen met de network provider Three gelanceerd. Dit low cost Android toestel met een 2,8 inch scherm komt volgende week op de markt. Voor het einde van dit jaar komen er meer toestellen uit.

Geruchten in Amerika zwellen weer aan dat Microsoft na de redelijk succesvolle lancering van hun Surface tablet toch ook weer bezig is met een eigen smartphone. Het scherm zou rond de 4,5 inch groot zijn.

In slechts 37 dagen zijn er al meer dan 3 miljoen Samsung Galaxy Note II toestellen verkocht. Hoewel geen record voor Samsung zullen de Koreanen hier toch erg tevreden mee zijn.

Grappig nieuws van het patentenfront. In Engeland is Apple gedwongen door rechters om de verklaring op hun website (na een juridische uitspraak hierover), waarin wordt gemeld dat Samsung Apple niet kopieert, aan te passen. Vooral de zinsnede dat volgens de rechter ‘Samsung niet zo cool is als Apple’ moet eraf.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel