Newsflash

British Telecom keert terug in de mobiele telefoonmarkt na bijna tien afwezigheid. BT komt met BT One Phone een geïntegreerd pakket van een vast en mobiel telefoonabonnement. Via een cloud unified communications oplossing worden telefoontjes van vast doorgezet naar mobiel. BT maakt gebruik van het netwerk van EE – inclusief 4G – en haar eigen 5 miljoen Wifi hotspots.

Google heeft haar tweede kwartaal cijfers bekend gemaakt. De omzet is uitgekomen op US$ 15,96 miljard met een netto marge van US$ 3,42 miljard (€ miljard) en dat is 5,88% hoger dan 12 maanden geleden.  Vooral een verhoogde advertentieverkoop droeg bij aan het resultaat.

Google maps heeft nu meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers en wordt door 41% van alle internet surfers weleens gebruikt. Imposant. Google heeft ook bekend gemaakt dat op korte termijn de hoofdstad van de UK London volledig in 3D wordt weergegeven. Nu is de stad zelf nog in 2D en alleen de belangrijke gebouwen in 3D.

Volgens geruchten gaat de productie van de nieuwe Apple iPhone 6 4,7” volgende week van start en die van haar grotere zusje de 5,5” versie in de tweede week van augustus. Foxconn heeft bevestigd dat het 100.000 nieuwe werknemers aanneemt voor deze klus.

In Japan heeft Asus in de eerste zes maanden van 2014 meer tablets verkocht dan Apple. Asus heeft nu een marktaandeel van 38,9% - een stijging in vergelijking met een jaar geleden van 8% - terwijl Apple op 36,4% is blijven steken. Het is voor het eerst dat Asus in Japan groter is dan Apple.

Het wordt een marketing trend opscheppen hoeveel telefoons je binnen hoeveel tijd online hebt verkocht. Xiaomi is hiermee gestart en nu volgt ZTE. Dit bedrijf meldt dat er van hun nieuwe Nubia Z7 in vijf minuten 52.800 in China zijn verkocht. Imposant maar toch fors minder dan Xiaomi. Met zijn 5,5” 2K resolutie en quad-core 2,5 GHz CPU met 3 GB werkgeheugen is het wel een mooi toestel.

Er zijn nu zeven smartphones die op Firefox OS draaien van LG, ZTE, Alcatel en Huawei. Sommige van deze toestellen worden door T-Mobile en O2 in Duitsland, Frankrijk, Kroatië, Tsjechië, Macedonië en Montenegro op de markt gebracht.

En weer verlaten twee hooggeplaatste HTC medewerkers HTC. Dit keer vertrekken Benjamin Ho, als CMO verantwoordelijk voor marketing, en Fred Liu, President Engineering and Operations, bij het geplaagde bedrijf. Een tiental andere topmannen ging hen voor.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel